Китай отхвърли медийната информация, че подслушва телефонните разговори на американския

...
Китай отхвърли медийната информация, че подслушва телефонните разговори на американския
Коментари Харесай

Пекин предложи на Тръмп да си смени айфона с китайски Хуавей

Китай отхвърли медийната информация, че подслушва телефонните диалози на американския президент Доналд Тръмп, като я назова "фалшива вест ", и предложи той да си смени айфона с телефон, създаден от китайската компания Хуавей, съобщи Асошиейтед прес.

Китайското външно министерство съобщи, че публицистите, стоящи зад известието на американския в. "Ню Йорк таймс ", "не пестят старания за продобиване на премията на академията за най-хубав сюжет ". "Първо, "Ню Йорк таймс " би трябвало да знае, че сходно известие единствено обезпечава още едно доказателство, че вестникът прави подправени вести ", сподели говорителката на министерството Хуа Чунин, която употребява език, подобен с този на Тръмп, който постоянно упреква "Ню Йорк таймс ", че си измисля разнообразни истории. "Второ, предлагам да си сменят айфона с телефони на Хуавей, в случай че в действителност се тревожат за сигурността ", съобщи тя. Ако Съединени американски щати към момента се тревожат за сигурността, Тръмп може да "се откаже от всички модерни информационни устройства и изцяло да прекъсне връзка с външния свят ", сподели говорителката.

През 2012 година комисия на американския Конгрес съобщи в отчет, че оборудването на Хуавей съставлява риск за сигурността. "Ню Йорк таймс " заяви, че съгласно американското разузнаване китайски и съветски шпиони подслушват един от айфоните на Тръмп и употребяват информацията, с цел да се пробват да му влияят и да оказват въздействие върху политиката на държавното управление му. Президентът отхвърли визията, че употребява несигурни телефони, като съобщи в Туитър, че използва единствено държавни телефони и има "само един мобилен телефон, който рядко употребява "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР