Китай обяви днес за пръв път общонационална тревога заради сушата,

...
Китай обяви днес за пръв път общонационална тревога заради сушата,
Коментари Харесай

Нещо страшно се случи в Китай

Китай разгласи през днешния ден за пръв път общонационална паника поради сушата, откакто 66 реки пресъхнаха в югозападната част на страната. Сушата, в композиция с огромните горещини и горските пожари, съставлява сериозна опасност за реколтата в страната, написа " Блиц ".

По-рано китайските управляващи оповестиха „ няколко нови ограничения, които да оказват помощ за понижаване на резултата от сушата “, в това число финансова помощ, основаване на облаци и затваряне на някои производства, които употребяват прекалено много сила.

„ Вашингтон Поуст “ назова рецесията в Китай „ най-лошата суша в историята “, откакто поради горещините пресъхнаха елементи от жизненоважната река Яндзъ. Това повреди посевите и понижи запасите от питейна вода в селските региони.

В четвъртък беше публикуван „ жълт код “ поради рисковата горещина в някои региони. Правителството показва като причина за това климатичните промени в международен мащаб.

66 реки в 34 окръга в Югозападен Китай се пресъхнали поради адската горещина. Освен това преваляванията в Южен Китай са с 60% по-ниски от нормата за сезона.

Според министерството на изключителните обстановки в единствено високите температури през юли са нанесли директни вреди от 400 млн. $ и са засегнали 5,5 млн. души, написа hindustantimes.com.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР