Китай налага ограничения върху износа на оборудване, свързано с дронове,

...
Китай налага ограничения върху износа на оборудване, свързано с дронове,
Коментари Харесай

Китай ограничава износа на оборудване за дронове

Китай постанова ограничавания върху износа на съоръжение, обвързвано с дронове, на фона на ескалиращото напрежение със Съединените щати по отношение на достъпа до технологии.

Министерството на търговията на Китай съобщи в изказване, че рестриктивните мерки върху оборудването, в това число някои мотори за дронове, лазери, информационно съоръжение и системи срещу дронове, ще влязат в действие от 1 септември.

В него се споделя, че контролът е ориентиран към

отбрана на националната сигурност и ползи “.

Те идват, откакто Пекин също разгласи надзор върху износа на някои метали, необятно употребявани в производството на чипове при започване на юли, след дейности на Съединените щати за ограничение достъпа на Китай до основни технологии като съоръжение за произвеждане на чипове.

Китай има огромна промишленост за произвеждане на дронове и изнася за няколко пазара, в това число Съединени американски щати.

Американски законодатели споделиха, че над 50% от дроновете, продавани в Съединени американски щати, са създадени от основаната в Китай компания DJI Technology Co. и те са най-популярният дрон, употребен от организациите за социална сигурност.

DJI не отговори незабавно на искане за коментар по отношение на това по какъв начин може да бъде наранено от контрола върху износа.

Министерството на търговията на Китай съобщи през април, че американските и западните медии популяризират „ неоснователни обвинявания “, че изнася дронове за бойното поле в Украйна, добавяйки, че отчетите са опит да се „ очернят “ китайските компании и страната ще продължи да ускорява контрола върху износа на дронове.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР