Китай категорично осъди Великобритания за преминаването на неин военен кораб

...
Китай категорично осъди Великобритания за преминаването на неин военен кораб
Коментари Харесай

Британски военен кораб през Тайванския проток вбеси Китай

Китай изрично осъди Англия за прекосяването на неин боен транспортен съд през сензитивния Тайвански пролив, като акцентира, че това било държание, което " крие зли планове " и че китайските военни са последвали кораба и са го предизвестили, съобщи " Ройтерс ".

В обява в профила на кораба в " Туитър " се споделя, че фрегатата HMS Richmond е минала през пролива на път за Виетнам. Тя беше ситуирана в Източнокитайско море, до момента в който взима присъединяване в интервенциите на Организация на обединените нации за налагане на наказания против Северна Корея.

Китай преглежда Тайван като своя територия и ускори военния и политическия напън, с цел да се опита да принуди демократично управлявания остров да одобри китайския суверенитет.

Докато военните кораби на Съединени американски щати минават през протока съвсем месечно, макар китайската опозиция, съдружниците на Съединени американски щати като цяло не са склонни да последват образеца им.

Командването на Народно-освободителната войска за източния спектакъл съобщи, че е провело въздушни и военноморски сили, които да следват английската фрегата и да я предупредят.

" Този тип държание крие зли планове и поврежда мира и стабилността в Тайванския пролив ", се споделя в него. " Командните сили на театъра постоянно поддържат високо равнище на подготвеност и уверено се опълчват на всички закани и провокации. "

Отношенията сред Пекин и Лондон към този момент са обтегнати по дълъг лист от въпроси, от търговията до правата на индивида.

В Тайпе министърът на защитата на Тайван Чиу Куо-чен не разяснява непосредствено, когато го попитаха за английския боен транспортен съд, като сподели, че не знае какви задачи извършват задграничните кораби в Тайванския проток.

" Когато преминат през Тайванския пролив, военните на нашата страна ще схванат обстановката, само че няма да се намесват ", сподели той пред кореспонденти, добавяйки, че наблюдават от близко всички придвижвания наоколо до Тайван.

Китай ускорява ученията си към Тайван и съвсем всекидневно прелита самолети на Военновъздушни сили в югозападната част на тайванската зона за противовъздушна защита.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР