Киселото мляко е считано за една от най-здравословните храни. Въпреки

...
Киселото мляко е считано за една от най-здравословните храни. Въпреки
Коментари Харесай

Тези видове кисело мляко не са полезни за вашето здраве

Киселото мляко е считано за една от най-здравословните храни. Въпреки това има един тип, който би трябвало да избягвате непременно, тъй като вместо изгоди може да си навлечете доста проблеми.

Става дума за киселите млека с добавена захар. Тези артикули спадат повече към категорията junk food, в сравнение с към здравословното хранене.

Затова постоянно четете етикетите на киселото мляко, когато го купувате. По този метод ще знаете какво слагате на трапезата си и ще си спестите главоболия в бъдеще.

На външен тип киселите млека може да наподобяват по еднакъв метод, само че етикетът на всяко споделя друга история.

1. Кисело мляко с добавена захар

Със сигурност в магазините сте виждали плодови млека и сте посягали към тях с концепцията, че щом съставляват мляко с плодове, няма нищо неприятно. Само че постоянно плодовите млека нямат нищо общо нито с мляко, нито с плодове. В множеството случаи са добавени изкуствени подсладители, които вредят на здравето ви повече, в сравнение с да му оказват помощ.

Повечето овкусени кисели млека съдържат добавени подсладители. Ако се зачетете в етикетите по-внимателно, ще видите, че захарта (подсладителят) е втората съставна част след млякото.

Затова ги избягвайте!

Най-добре е да си купите хубаво кисело мляко и вие да добавите плодове, даже и мед, вместо да си давате парите за химично обработени артикули и консерванти.

2. Обезмаслено кисело мляко

 Обезмаслено кисело мляко

Друг тип кисели млека, които би трябвало да избягвате, са обезмаслените. При тях се отстранява отчасти или напълно мазнината, вследствие на което се лишават и доста от потребните витамини, които млякото доставя на организма. Говорим най-много за витамин А, който е от извънредно значение за организма.

Обезмасленото мляко най-много се употребява от хора, които желаят да отслабнат. Но редица изследвания демонстрират, че киселото мляко с по-малко калории не допуска безусловно банкет на по-малко калории. Освен това постоянно обезмаслените млека са цялостни с химии, вместо с потребните за тялото витамини, минерали и даже мазнини.

И да обобщим: Само по себе си киселото мляко е доста потребно за организма, съдържа доста минерали и витамини, които имат удобен резултат върху здравето ни.

Всичко по-различно от естествен артикул може да ви навреди повече, в сравнение с да ви помогне. Изкуствените подсладители или изкуственото обезмасляване единствено водят до това, че приемате повече стабилизатори, емулгатори и какво ли още не, вместо потребните мазнини на йогурта.

Вижте и по какъв начин да си извършите домашно кисело мляко.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР