Кирил Петров вече започна да формира правителство. Лидерът на Продължаваме

Кирил Петров вече започна да формира правителство. Лидерът на Продължаваме ...

Кирил Петков издигна голям бизнесмен за министър


Кирил Петров вече започна да формира правителство. Лидерът на "Продължаваме промяната" направи номинация за транспортен министър. Това е шефът на "ЕКОНТ" Николай Събев, който ще депутат в листите на новата партия. Най-вероятно ще е един от водачите на листи.

"Вече познаваме водачите на листите ни лично. За нас тези хора са се доказали като почтени и ние гарантираме за тях. Мога да дам за пример г-н Николай Събев, шефът на "ЕКОНТ". Аз го познавам отпреди заради биснеса, който имам, но той дойде в Министерството на икономиката и ми показа къде се случва икономическата активност в България на база на пратките, които изпраща.", каза Петков в студиото на "Лице в лице" по бТВ. И продължи: "Друго, което много ми хареса, е, че той е изключително запознат с транспорта в България и има уникална визия за развитието на този бранш. Когато ми сподели тази визия, аз си казах, че ако това е бъдещият ни транспортен министър, ще е чудесно.".

Да, сега казвам - ако имаме възможност да номинираме министър, г-н Събев ще е нашето предложение за транспортен министър, категоричен бе Кирил Петков.

Двама представители на "Продължаваме промяната" има в Инициативния комитет за втори мандат на Румен Радев и Илияна Йотова.Това са Деница Симеонова и Яна Баламикова, съобщи Петков. "Ние вече казахме, че той е нашият президент. Най-големият ни мотив да подкрепим Румен Радев е факта, че за четири месеца той никога не ни се обади, за да ни каже - не правте това, назначанете този човек. Мисля, че Асен Василев е първият финансов министър, който сам имаше свободата да си назначи шеф на НАП. Единственото думи, които чувахме от президента бяха - браво за смелостта. Атаките срещу Румен Спецов дойдоха, защото той си позволи да направи проверки, където никой преди това не си беше и помислил да прави. Това е и причината НАП да има толкова добри резултати за последните месеци. Очаквам, че съвсем скоро атаките срещу него отново ще се засилят.", каза още бившият служебен икономически министър.

"С Христо Иванов не сме имали конфликти. Ние можем да направим коалиция с Мая Манолова и "Демократична България". Ние ще бъдем в центъра на тази коалиция и ако съберем 121 депутата, ще бъдем двигател на промяната", каза още лидерът на новия политически проект.

На ГЕРБ дадохме възможност да кажат - ние сгрешихме, похарчихме над 2 млрд. от ББР, изхарчихме много пари от бюджета, нека направим съдебна реформа, да сменим главния прокурор и нека нашите хора си понесат съдебната отговорност, тогава можем да разговаряме с тях. Само с извинявай няма да стане, каза още Кирил Петков.

Ние не сме президентска партия. Никой не седи зад нас. Крайните решения взимаме аз и Асен Василев. Даже не сме и ние двамата, защото сме направили един център на четири очи, който взима окончателните решения, завърши Кирил Петков.

Източник: standartnews.com