Кирил ПетковАко погледнем месечните отчети на основни показатели по държавния

...
Кирил ПетковАко погледнем месечните отчети на основни показатели по държавния
Коментари Харесай

Кой и с каква цел накара г-жа Велкова да плаши хората преди изборите?

Кирил Петков

Ако погледнем месечните доклади на съществени индикатори по държавния бюджет този януари по отношение на същия интервал на предходната година, няма по какъв начин да не видим, че:

- приходите от Данък добавена стойност са паднали с 100 млн. лева, макар че поради растежа на номиналния Брутният вътрешен продукт, Данък добавена стойност трябваше да се увеличи с 300 млн.;

- приходите от мита и митнически такси са паднали с 22%; 

- фискалният запас обаче се е качил от 11 на 16.5 милиарда лева

Неслучайно през вчерашния ден Българска народна банка ясно съобщи, че изявлението на госпожа Велкова е безконтролно и некадърно!

Защо е безконтролно? В момента фискалният запас е един от най-големите за последните 30 години. Да плашиш със заеми от Международния валутен фонд и със промяна на курса лев-евро е безнаказаност, която граничи с  безумство. С толкоз огромен запас валутният ръб е по-стабилен от всеки път.

Защо е некадърно? Очевидно е, че министерството на финансите не съумява да събере Данък добавена стойност и митнически приходи и с цел да прикрие своята несръчност, ще кара ресторантьорите, превозвачите и другите министерства да покрият дупката. 

По-интересният въпрос е: за какво това се случва две седмици преди изборите? Кой и с каква цел накара госпожа Велкова да плаши хората преди изборите?

Неслучайно първият приоритет в управническата ни стратегия е приемането на България в Шенген и в Еврозоната. Когато това стане факт, никой български политик няма да може да си разреши безконтролно говорене и внушения, които слагат под риск валутния курс, банковата система, спестяванията на хората. 

Българите ще водят естествен европейски живот, когато институциите и регулаторите ни проработят като европейските. 

Заедно ще създадем това!

 2023-04-02_Izbori.jpg

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР