Кирил Петков ще бъде част от проектокабинета Василев. Това потвърди

...
Кирил Петков ще бъде част от проектокабинета Василев. Това потвърди
Коментари Харесай

Часове преди решителния момент! Василев обяви докъде го докара със събирането на 121 гласа

Кирил Петков ще бъде част от проектокабинета „ Василев ”. Това удостовери номинираният за министър председател Асен Василев, който обаче отхвърли да посочи какъв пост ще бъде даден на Петков.

„Все още не сме събрали 121 гласа. Ако не сме събрали 121 гласа – няма да внесем предлагането за проектокабинета“, съобщи Василев пред публицисти.

По думите му сега не престават диалозите сред парламентарната група и депутати. „Не мога да кажа, че имаме някакъв необикновен прогрес. Ние сме длъжни да пробваме до край. Всеки един народен представител има глава на раменете, има съвест и би трябвало да реши дали желае да поддържа програмата, която представихме“, уточни той.

Василев акцентира изрично, че когато се съберат нужните 121 депутати за поддръжка, тогава ще има и подготвеност да се приказва за конструкция и за състав на кабинета. Според него на този стадий сходен диалог е неправилен.

Според него управническата стратегия е много съответна — „ с ясни периоди, с ясни задължения, с доста ударна правосъдна промяна първоначално, която би помогнала да се решат огромна част от проблемите ”.

Той акцентира, че точно по тази причина „Продължаваме промяната“ търсят най-голяма поддръжка.

„ Ние сме говорили с Българската социалистическа партия и с господин Христо Иванов, както и с сътрудниците от „ ИТН ”, които се отделиха от парламентарната група, че сега, в който имаме поддръжка от 121 депутати, те ще имат подготвеност да приказваме за конструкция и състав на кабинет ”, съобщи Василев. Според него обаче това е неправилен диалог, в случай че няма поддръжка, която да подсигурява, че ще бъде формирано държавно управление.

Утре е денят, в който би трябвало да бъде импортиран в Народното събрание планът за нов кабинет с мандат на „Продължаваме промяната“.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР