Кипърският икономист Кириакос Какурис е новият вицепрезидент и член на

...
Кипърският икономист Кириакос Какурис е новият вицепрезидент и член на
Коментари Харесай

Европейската инвестиционна банка замени Лиляна Павлова с кипърец

Кипърският икономист Кириакос Какурис е новият вицепрезидент и член на Управителния комитет на Европейската капиталова банка. От известие до медиите излиза наяве, че след решение на акционерите на банката - страните членки на Европейски Съюз, той заменя на поста Лиляна Павлова.

Бившият български министър беше вицепрезидент на Европейска инвестиционна банка от ноември 2019 година Тя е представена със следния коментар: " Във времена на неустойчивост ние преодоляхме провокациите, подбудени от пандемията от Ковид-19 и съветското навлизане в Украйна, като оказахме трайно влияние върху живота на жителите както в Европейския съюз, по този начин и отвън него. Много се веселя, че моят правоприемник е вицепрезидентът Кириакос Какурис, който чудесно познава банката и му поисквам доста триумфи в новата му роля ".
 За 2022-а Групата на Европейска инвестиционна банка е вложила в България 494 милиона лв.
За 2022-а Групата на Европейска инвестиционна банка е вложила в България 494 милиона лв.

Европейска инвестиционна банка се ангажира да усили заемите за екологични цели и за вероятно съфинансиране по българския План за възобновяване и резистентност в превоза и енергетиката

Президентът на Европейска инвестиционна банка Вернер Хойер ѝ пожелава " триумф в бъдещите ѝ проекти ".

Кой е той?

Икономист по обучение, Какурис е член на Съвета на шефовете на Европейска инвестиционна банка в продължение на близо 20 години, като за няколко години е бил ръководител на Комитета по нравственос и вътрешен надзор на банката.

Преди назначението му за вицепрезидент на Европейска инвестиционна банка той е заемал длъжността на шеф по въпросите на тактиката и координацията в Министерството на финансите на Кипър, а преди този момент - на отдел " Международни финансови институции и финансово ръководство на централното държавно управление " в Министерството на финансите на Кипър, излиза наяве от пресинформацията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР