Кипър разширява имунизационната си програма срещу коронавирус и започва ваксинация

...
Кипър разширява имунизационната си програма срещу коронавирус и започва ваксинация
Коментари Харесай

Кипър разширява имунизационната си програма, ваксинира 16-17-годишните

Кипър уголемява имунизационната си стратегия против ковид и стартира имунизация на 16-17-годишните , разгласи през днешния ден здравното министерство. На младежите ще се слагат единствено препаратите с иРНК технология. 

Решението за включване на малолетните е взето за спомагателна отбрана на публичното здраве и е въз основа на рекомендациите на Кипърското педиатрично общество , се споделя в известието на здравното министерство. Досега националната имунизационна стратегия обхващаше единствено пълнолетното население, над 18 години. 

Промяната идва след последните тревожни данни за разпространяването на вируса в страната . Почти 30% от новите позитивни случаи са при младежи на възраст 15-18 години, които са с нараснала обществена интензивност и с повишен брой контакти.

Целта е да се защитят младежите, техните фамилии и другарска среда. Навременната имунизация на учениците ще способства и за безпроблемно начало на образователната година през септември с физическо наличие, показва министерството.

Електронният портал за поръчки за имунизиране на 16-17-годишните ще работи от сряда. Изисква се да бъде показано документално единодушие от двамата родители. 

До събота съвсем 64% от популацията в Кипър са получили най-малко една доза от имунизацията, а близо 48% са приключили имунизацията си
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР