Кипър отчита увеличение на потвърдените случаи на ковид-19 и властите

...
Кипър отчита увеличение на потвърдените случаи на ковид-19 и властите
Коментари Харесай

Властите в Кипър очакват увеличение на случаите на ковид

Кипър регистрира нарастване на доказаните случаи на ковид-19 и управляващите чакат повишаване на заболелите през идващите дни поради празниците, съобщи за Българска телеграфна агенция кипърската организация КНА, цитирайки шефа по медицинските услуги и публичните здравни услуги Елисавет Константину.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32883
В изявление за КНА Константину сподели, че данните сред 1-7 декември демонстрират нарастване на % на позитивните проби, само че няма доста нарастване на приема в болница по отношение на миналата седмица. Броят на постъпилите за болнично лекуване доближи 32-ма, при 29-ма предходната седмица.

Константину сподели, че тази седмица записаните случаи са 1538, а процентът на позитивните проби е към 1,97%. Тя сподели, че нарастването се дължи на обстоятелството, че в този интервал има повече контакти и хората се събират повече в затворени пространства, където разпространяването е по-лесно.

В отговор на въпрос тя сподели, че по коледните и новогодишните празници постоянно има растеж на случаите. Константину също прикани обществеността да се имунизира и сподели, че равнището на имунизация остава ниско. Тя сподели, че единствено 18 000 души от популацията на Кипър са имунизирани.

Константину посъветва жителите да заобикалят да посещават многолюдни места, когато имат признаци на зараза на горните дихателни пътища и да употребяват маска за лице, когато е извънредно неотложно да изоставен дома.

Директорът по медицинските услуги и публичните здравни услуги сподели, че не са открити нови варианти на вируса.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР