Кипър отбелязва рекордно намаляване с 49% на регистрираните безработни, съобщи

...
Кипър отбелязва рекордно намаляване с 49% на регистрираните безработни, съобщи
Коментари Харесай

Рекорден спад на безработицата в Кипър

Кипър отбелязва рекордно понижаване с 49% на записаните безработни, заяви общественото министерство през днешния ден при разискването на бюджета му за следващата година в парламентарни комисии. Над 11 000 нови работни места в предпочитани сфери на стопанската система се чака да бъдат разкрити с осъществяването на Националния проект за възобновяване и резистентност, съобщи БНР.

Спадът съвсем на половина е за 9-те месеца на тази година в съпоставяне със същия интервал на предходната, като броят на записаните безработни доближава малко над 13 000 души. Допълнително понижение – до 11 000 души, е регистрирано през октомври.

За първи път през последното десетилетие е реализиран баланс, като броят на свободните работни места подхожда на броя на записаните безработни, уточни общественото министерство.

Правителството чака темпът на стопански напредък за 2022 година да надвиши 6%.

Прогнозите за продължаващо възобновяване на кипърската стопанска система се отразяват и в понижаване на безработицата. Предвижда се следващата година тя да е 6,4%, при към 7% през тази година, а през 2025 година да спадне до 5%.

Сред главните цели на бюджета за 2023 година и средносрочната тригодишна фискална рамка са реализиране на цялостна и качествена претовареност, обезпечаване на заслужен стандарт на живот на жителите, сподели през днешния ден в Народното събрание общественият министър Кириакос Кусиос.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР