Кимионът е подправка, която има доста остър вкус. Заради това

...
Кимионът е подправка, която има доста остър вкус. Заради това
Коментари Харесай

Кимионът помага при алергии

Кимионът е фалшификация, която има много изострен усет. Заради това е добре да се поставя спестовно в гозбите, защото доста елементарно може да превземе усета на яденето и да не се усеща нищо друго с изключение на мирис на кимион. Освен това по-големи количества от подправката могат да провокират инфектиране на стомашната лигавица и да усилят апетита.

Безспорно кимионът има и доста потребни дейности за организма – подправката укрепва имунната система, усилва кърмата. Кимионът е извънредно подобаващ за консумация от хора, които имат високо равнище на [инсулин] в кръвта.

Освен това ароматната фалшификация успокоява чревните конвулсии и отстранява газовете. Маслото, извлечено от семките на кимиона, ускорява защитните сили на организма и се употребява при разнообразни алергии.

Кимионът има потвърдено деяние при алергии, свързани с полени и прахуляк – хората, които страдат от тях, знаят че най-трудно е през пролетния и есенен сезон. Подправката оказва помощ и при невродермит.

Кимионът оказва помощ при общите признаци при алергиите като сълзене на очите, честото кихане и други Не се предлага да се лекувате с кимион по време на бременност, а използването по време на кърмене би трябвало да става под лекарски контрол. Освен кимионът и други билки оказват помощ при появяването на алергии.

 Алергия към полени

Копривата е една от най-популярните в това отношение - оказва помощ поради съдържащия се в билката хистамин. Трябва да запарите 1 с.л. коприва в 500 мл вода, а откакто изстине – прецеждате. След това тази примес се изпива на три дози, като е хубаво да приемете отварата половин час преди храна.

Друга билка, която е ефикасна при алергии, е камшикът или юнашка кръв. Използва се външно – промивате мястото с запарка от билката. Билката е извънредно ефикасна и при зачервени очи от дълга работа пред компютър, както и при подути от алергична реакция клепачи.

При пролетни алергии подобаваща билка е женското биле. Необходими са ви 2 г от билката, които би трябвало да сложите в литър вряща вода. Отдръпнете от котлона и оставете билката във водата четвърт час. След това прецедете и пийте 3 пъти на ден в равни количества.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР