Кимионът е една от най-използваните подправки, присъстваща в кухнята на

...
Кимионът е една от най-използваните подправки, присъстваща в кухнята на
Коментари Харесай

9 значими ползи за здравето от консумацията на кимион

Кимионът е една от най-използваните подправки, присъстваща в кухнята на съвсем всяка средностатистическа стопанка. Той придава на ястието характерен, прелестен, леко лют усет. Това, което го отличава от останалите подправки е, че се среща в медицината, с помощта на удобните си изгоди за организма и основно процеса на храносмилане. Това надалеч не е единственото му преимущество.

Предлагаме ви да се запознаете с 9 изгоди за здравето, поради които е хубаво да имате кимион наоколо, до момента в който приготвяте обичаните си ястия.

1. Подобрява храносмилането – покачва интензивността на храносмилателните протеини. Облекчава признаците на раздразнените вътрешности. Това е една от главните изгоди на кимиона.

2. Снабдява организма с желязо – желязото е едно от най-важните субстанции, които имат значение за вярното деяние на организма. Една лъжичка кимион доставя тялото с 20% от нужното на ден количество, което човек би трябвало да приема.

3. Съдържа потребни растителни съединения – кимионът има способността да създава антиоксиданти, които стабилизират свободните радикали. Те защищават от инфекции, възпаления и други нарушавания, свързани с ДНК.

 фалшификация кимион

4. Може да помогне при диабет – тази ароматна фалшификация може да усъвършенства контрола на кръвната захар, въпреки че към момента не е ясно кое тъкмо вещество въздейства върху нея.

5. Може да управлява равнищата на холестерола в кръвта – въпреки че, съгласно изследванията, тази дарба е присъща на добавките с кимион, не на подправката, добавена към ястия.

6. Подпомага загубата на тегло – проучванията сочат, че кимионът може да редуцира съществуването на мазнини в организма, а оттова да спомогне за свалянето на непотребни килограми.

7. Превантивна мярка против хранителни натравяния – честата консумация на кимион може да предотврати появяването на инфекциозни гъбички и бактерии от другите храни в организма. Това може да ограничи шанса за насърчаване на хранителни натравяния.

8. Помага при наркотична взаимозависимост – проучвания демонстрират, че екстрактът от кимион може да облекчи влечението към опиати. Засега, това не е потвърдено на 100%.

9. Бори се с възпаленията – счита се, че кимионът облекчава възпаленията, с помощта на наличието на потребни растителни съединения.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР