Километрично задръстване се е образувало на магистрала "Люлин", сигнализира слушател

...
Километрично задръстване се е образувало на магистрала "Люлин", сигнализира слушател
Коментари Харесай

Първи работен ден с ограничения за пътуване между областните градове заради коронавируса

Километрично запушване се е образувало на автомагистрала "Люлин ", алармира слушател на БНР, който пътува от Перник към София, с цел да отиде на работа. Той заяви, че е тръгнал преди 3 часа от Перник и към момента се намира сред втория и третия тунел по автомагистралата.

Днес е първият работен ден, в който са в действие рестриктивните мерки за пътешестване сред регионалните градове, въведено поради разпространяването на ковид у нас.

На вход-изход на градовете са построени контролно-пропускателни пунктове. Преминаващите през тях удостоверяват повода за пътуването си със служебна записка от шеф, здравно уверение или документ за идентичност.

Жителите на по-малките обитаеми места би трябвало да имат основателни аргументи, с цел да посещават регионалните центрове и да потвърдят това пред контролните органи.

19 са пропускателните пунктове на входовете на София, на които се правят сходен тип инспекции.

На контролно-пропусквателен пункт край Драгичево трафикът е засилен тази заран и се е образувала опашка от коли. Четирима служители на реда ревизират всяка една от колите.

Във Варна трафикът е претрупан на всички места, въпреки инспекциите да минават бързо, осведоми Радио Варна.

Единични са случаите на нарушавания на пропускателния режим в Ямбол. На входно - изходните артерии на града са ситуирани 7 пункта, осведоми кореспондентът на БНР Даниела Костова. Няма колони от коли на двата най- значими за града пункта на пътните сектори Ямбол - Сливен и Ямбол - Елхово. Автомобилите минават за към 2-3 минути.

Улиците на града са безлюдни, избраните за възрастните часове за извършване на покупки на всички места се съблюдават, само че искащи съвсем липсват.

Опашки по контролно-пропускателните пунктове в Пловдив тази заран започнаха да се образуват малко след 7.30 часа, когато работещите в офиси и предприятия отвън града потеглиха с колите си за работа. На някои от пунктовете е натоварено и в противоположната посока, тъй като доста от живеещите в околните обитаеми места работят в града.

13 са КПП-та, като инспекциите от полицейските екипи са правят в двете направления. На изхода на „ Голямоконарско шосе “, откъдето се отива към Северната индустриална зона и към автомагистрала „ Тракия “ колоната започваше още от бул. „ България “. Иначе прекосяването става за една-две минути, като се извърши инспекцията.

„ Това са естествени ограничения за това състояние, което е сега. Няма по какъв начин, би трябвало просто да бъдем търпеливи и по този начин - служебна записка имам, издадена от компанията, в която работя “, считат някои от пътуващите. Според други режимът е естествен, щом има проблеми. Трети обаче считат, че има потребност от малко ред.

„ Имам контракт и в този момент ще ми издадат този документ “, споделиха пловдивчани пред БНР. Повечето от преминаващите през пунктовете и работещи в предприятията отвън Пловдив обясняваха, че през днешния ден чакат да получат служебни бележки от работодателите си. Срокът е до 17 часа през днешния ден.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР