Километричните опашки на граничен пункт „Маказа” продължават засилено и днес.

...
Километричните опашки на граничен пункт „Маказа” продължават засилено и днес.
Коментари Харесай

Километричните опашки към Гърция продължават! Трафикът е изключително засилен

Километричните опашки на граничен пункт „ Маказа” не престават засилено и през днешния ден. Това демонстрират изявления в обществените мрежи. Още от през вчерашния ден сутринта трафикът към Гърция от българи,които са решили да прекарат Великден в южната ни съседка е извънредно засилен.

Пловдивчани, които са на опашката, разясняват, че не помръдват от местата си с часове, а колоната става все по-дълга. Други консуматори поучават тръгващите да минават през Златоград, тъй като там трафикът е в пъти по-разреден.

Полицаи ревизират за носене на маски в колите. Все още южната ни съседка не е облекчила ограниченията за влизане в страната.

И към днешна дата в Гърция се влиза със зелен документ. Ако притежавате подобен документ не е належащо да показвате и отрицателен PCR тест. Зеленият документ на входа за Гърция може да демонстрира, че сте имунизиран, преболедувал или резултат от PCR тест, който важи за период 72 или бърз тест със период на валидност 24 часа.

Пристигащите в Гърция би трябвало да имат поради, че на границата могат да бъдат обект на импровизиран тест за коронавирус. Това значи, че на инцидентен принцип граничните управляващи сортират преминаващи през границата, които да бъдат тествани. При отвод – може да не бъдат позволени в страната.

Всички тези ограничения ще отпаднат от 1 май, когато няма да се желае зелен документ за влизане в Гърция.



Снимки: Граничен контролно-пропусквателен пункт Маказа - Актуална информация
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР