Фирмата на турски бизнесмен Сарс 12“ е загубила дело срещу

...
Фирмата на турски бизнесмен Сарс 12“ е загубила дело срещу
Коментари Харесай

Турски бизнесмен плаща 10 000лв. санкция, отказал на пусне проверяващи до обекта си в Пловдив

Фирмата на турски предприемач „ Сарс 12 “ е изгубила дело против РИОСВ-Пловдив и ще би трябвало да заплати 10 000лв. глоба поради отвод да спомага на държавните органи. Дружеството, което в продължение на години изгаряше нелегално боклуци от комин в базата си на Карловско шосе, е санкционирано задето не е позволил проверяващи да влязат в обекта му.
Прочетете още
Припомняме, че след серия от репортажи на TrafficNews , в които ви разказахме за замърсителя, стартираха инспекции. Всеки опит на екоинспекцията да извърши инспекция обаче бе спъван от Куртулду, защото бе заставил подчинените му да не позволяват чиновници до цеха за произвеждане на перилни препарати на „ Сарс “.

Регионална инспекция за опазване на околната среда по този начин и не реализира замервания, с които да потвърди каква е вредата върху околната среда. Съставиха им обаче няколко акта за нарушение на задължението да спомагат на инспекции и да дават неотложен достъп. Един от тях, изработен през декември 2021г., не бе връчен поради отсъствие на шефа на сдружението. След като той нападна наказателното разпореждане за 10 000лв., произтекло от него, Районен съд-Пловдив го оневини. Повече по тематиката вижте тук:

Друго Национален парк обаче е било доказано от магистратите. То е било формирано според акт, публикуван след регулярна инспекция на екоинспекцията през лятото на 2021г.. Във въпросния ден чиновник на „ Сарс 12 “, показал се за основен счетоводител, отказал да допусне проверяващите до работните и складовите пространства, както и до местата за предпазване на боклуци на обекта за осъществяване на инспекция.

За връчване на акта до шефа на сдружението няколко пъти били изпращани предложения, само че той по този начин и не се отзовал. В последна сметка се наложило да бъде потърсено съдействието на полицията. Органите на реда го издирили и в негово наличие му бил връчен акт, който бил подписан без възражения.

По-късно Ахмет Куртулду обжалвал пред Районен съд наказателното разпореждане за 10 000лв.. Магистратите не разкрили никакви законови нарушавания и удостоверили паричната глоба. Освен това „ Сарс 12 “ ще би трябвало да заплати на Регионална инспекция за опазване на околната среда 150лв. разходи по делото.

В същия съд различен правосъден състав е разглеждал още едно дело на компанията. То се отнася за отговорности, насъбрани към снабдител на химически артикул маринил, служител за произвеждане на перилни и почистващи препарати. Получените количества били на стойност 62 490 лв., за което Куртулду направил частични заплащания. Останала непогасена обаче сумата от 20 000лв.. Съдът осъжда „ Сарс 12 “ да заплати на компанията снабдител остатъка за химичния артикул, 3908 лева за лихви за забавянето и 4 307лв. за правосъдни разходи. Двете решения на Районен съд подлежат на обжалване пред Окръжен съд-Пловдив.

Това е следващото обвързване на биснесмена, който от години е заседнал в задължения към страната и частници. Повече по тематиката вижте тук: 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР