Killnet е групировка, създадена през 2022 г., която изцяло подкрепя

...
Killnet е групировка, създадена през 2022 г., която изцяло подкрепя
Коментари Харесай

Поръчка на Русия ли е хакерската атака у нас

" Killnet " е формация, основана през 2022 година, която напълно поддържа Кремъл. Досега тя беше най-вече известна с това, че против избрана сума реализира вместо вас отвод от услуга. Изключително мъчно е да се отговори еднопосочно дали съветското държавно управление е наело групировката, с цел да извърши офанзивата против държавната ни администрация. Това заяви експертът по киберсигурност Спас Иванов.

Според него има няколко фактора, които приказват, че Русия не стои зад " нападението ". 
-->
" То е осъществено в почивен ден, без да визира съвсем нищо от стопанския живот на страната. На второ място е това, че няма връзка сред институциите нападнатите частни субекти. Тази офанзива е прекомерно безредна и разпиляна ", разясни той. 

По думите на Иванов е изцяло допустимо " хакването " на институционалните уеб сайтове да е било просто тест, който да покаже какъв брой сме готови за сходна офанзива. 

" Трябваше да демонстрираме обединен отговор по отношение на сходно държание на съветската страна. Синхрон сред институциите няма. Ненавременно са предизвести и частния бранш, и останалите държавни институции ", установи специалистът пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че от офанзивата не са извлечени нито финансови, нито политически дивиденти, поради което тя би могла да бъде избрана като " подготовка ".

" За мен е лаишко да се твърди, че един човек е заловен. Ако един човек може да нанесе толкоз вреди в цяла страна, всички да си подават оставките и да напущат ", категоричен бе Иванов. 

Експертът по киберсигурност заключи, че  " би трябвало да чакаме непредвиденото ". 

" Ако до края на годината Русия продължава да губи на действителния фронт, ще забележим нови подвизи на кибер фронта ", заключи той. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР