Кифлички може да навиете по много начини - от лесни

...
Кифлички може да навиете по много начини - от лесни
Коментари Харесай

Няколко начина да навиете кифлички

Кифлички може да навиете по доста способи - от лесни до по-трудоемки. Първият метод е общоприет и доста елементарен, разточвате обла кора, разрязвате на осем елементи и на всяка част откъм късата част слагате лъжичка сладко или различен тип плънка и навивате на руло.

Вторият метод е за двойни кифлички, като също се разточва обла кора, намазва се със масло и от горната страна се слага още една кора. Разрязват се на осем елементи, още веднъж се поставя на късата част от плънката и се навиват на руло. Така по този метод стават двойно пухкави кифлички.

Третият метод е като тестото се раздели на идентични топки тесто и всяка топка се разточи на триъгълник със заоблени краища, поставя се на късата част от плънката и се навиват, като острият връх би трябвало да остане изпод, с цел да не се развие при печенето. Когато се развият не са привлекателни на визия.

Четвъртият метод е като разтеглите цялото тесто на идентични топки и всяка топка разточите на елипсовиден триъгълник, постарайте се краищата да са по-тънко разточени, с цел да можете с ръце леко да навиете крайчетата и по този начин навити бързо обръщате триъгълника, слагате част от плънката в долната къса част и навивате, още веднъж гледате върха да остане изпод, с цел да не се развие кифличката.

Петият метод е като разточите не доста тънка кора, която би трябвало да е като правоъгълник и благодарение на нож за пица разрежете на триъгълници, като започнете изпод и надясно, след това от горната страна и надясно. Така се получават триъгълници на два реда, също един елементарен метод за рязане и навиване.

Шестият метод е на решетъчните кифлички. Всяка топка тесто се разточва на объл триъгълник, острият връх притиснете с ролер, т.е. половината част от триъгълника се реже, слагате плънка на необятната неразрязана част и навивате на кифличка, когато се изпекат тези кифлички стават доста ефектни, тъй като при бухването ромбовете се разтварят и се открояват доста добре.

Седмият метод е като разточите триъгълник и с формичка за сладки (сърца, цветя, звезда) извършите няколко изрязани фигурки, като да вземем за пример сърца, слагате сладко или сирене и навивате, когато се навият изрязаните елементи остават от горната страна и на празното място поставяте сърчицето или цветчето.

При изпичане се уголемяват и стават също доста красиви, подобаващи са за сантиментална закуска за Свети Валентин.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР