Киев. Руските сили изстреляха ракети по няколко големи града в

...
Киев. Руските сили изстреляха ракети по няколко големи града в
Коментари Харесай

Reuters: Русия започна военна операция в Украйна

Киев. Руските сили изстреляха ракети по няколко огромни града в Украйна и разтовариха войски на южния й бряг в четвъртък, оповестиха публични лица и медии, откакто президентът Владимир Путин позволи „ специфична военна интервенция на изток ”, предава Reuters .

Малко откакто Путин приказва в телевизионно послание по съветската държавна телевизия на зазоряване в украинската столица Киев се чуха детонации.

Близо до основното летище на столицата се чува пукотевица, заяви организация „ Интерфакс ”, а в града са задействани сирени.

" Путин преди малко започва пълномащабна инвазия в Украйна. Спокойните украински градове са подложени на удари ", написа украинският външен министър Дмитро Кулеба в ”Туитър ”. " Това е война. Украйна ще се отбрани и ще победи. Светът може и би трябвало да спре Путин. Времето за деяние е в този момент. "

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, реагирайки на нашествието, която Съединените щати предричаха от седмици, сподели, че молитвите му са с народа на Украйна, " до момента в който те претърпяват непредизвикана и безпричинно нахлуване от съветски военни сили ".

Русия изиска преустановяване на разширението на НАТО на изток и Путин повтори позицията си, че участието на Украйна в пакта е недопустимо.

Той съобщи, че е разрешил военни дейности, откакто Русия е била оставена без различен избор, с изключение на да се пази против заканите, които съгласно него идват от модерна Украйна, страна, в която живеят 44 милиона души.

„ Русия не може да се усеща в сигурност, да се развива и да съществува в непрекъсната опасност, идваща от територията на модерна Украйна “, сподели Путин. Цялата отговорност за кръвопролитията ще бъде на съвестта на ръководещия режим в Украйна.

Пълният обсег на съветската военна интервенция не става явен незабавно, само че Путин сподели: " Нашите проекти не включват окупацията на украински територии. Ние няма да постановяваме нищо със мощ. "

Говорейки, до момента в който Съветът за сигурност на Организация на обединените нации организира изключително съвещание в Ню Йорк, Путин сподели, че е наредил на съветските сили да пазят хората и прикани украинските военни да сложат оръжие.

Украинският президент Владимир Зеленски сподели, че Русия е нанесла ракетни удари по украинската инфраструктура и гранична защита и че детонации са били чути в доста градове.

Той съобщи, че е оповестено военно състояние и че е приказвал по телефона с Байдън. Резервистите бяха извикани в сряда.

Медиите оповестиха, че военните командни центрове в Киев и град Харков на североизток са били изумени от ракети, до момента в който съветските войски са дебаркирали в южните пристанищни градове Одеса и Мариупол..

Подкрепяните от Русия сепаратисти обявиха, че са почнали атака против следения от Украйна град Шастя на изток, заяви съветската осведомителна организация Интерфакс, а детонации раздрусаха и отделилия се източен украински град Донецк.

Часове по-рано сепаратистите насочиха молба към Москва за помощ за прекъсване на хипотетичната украинска експанзия - изказванията, които Съединени американски щати отхвърлят като съветска агитация.

Глобалните пазари и доходността на американските облигации се намалиха, до момента в който доларът и златото се покачиха след обръщението на Путин. Петролът Brent надвиши 100 $ за първи път от 2014 година

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР