Киев/Москва. От пресслужбата на Западния военен окръг на Руската федерация

...
Киев/Москва. От пресслужбата на Западния военен окръг на Руската федерация
Коментари Харесай

„Главред“ : Русия изтегля част от войските си от украинската граница

Киев/Москва. От пресслужбата на Западния боен окръг на Руската федерация оповестиха, че плануваната инспекция на бойната подготвеност е завършила. Войските и самолетите се завръщат в своите бази, написа украинското издание “Главред “ ..

„ Всички задания, които стоят пред войските в границите на инспекцията на бойната подготвеност, са приключени в цялостен размер. Продължаваме плануваните учебно-бойни действия на полигоните ", оповестиха от пресслужбата на Западния боен окръг.

По данни на Щаба на окръга в пунктовете на непрекъснатото си дислоциране идват бригади за взаимозависимост, предни отряди на инженерни елементи, както и войски за радиационна, химическа и биологична отбрана (РХБЗ).

Самолетите, участващи в инспекцията, също са се върнали в базовите си летища “, оповестиха от пресслужбата.

Те допълниха, че при завръщането им е проведена поддръжка и ремонт на въоръжението и бойната техника - попълнят се нужните ресурси от горива и смазочни материали, ракети и муниции, изразходвани по време на тактическите учения.

Както заяви „ Главред “, на 19 януари публицисти от CNN, базирайки се на Министерството на защитата на Украйна, оповестиха, че Русия приключва концентрацията на войски покрай границите на Украйна и към този момент събрала над 127 000 към украинските граници. Министерството на защитата призна, че руснаците могат да подхващат ракетни офанзиви против стратегически значими цели.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски се обърна към хората и ги прикани да не се паникьосват. Той напомни, че обстановката остава комплицирана от 2014 година насам. Рискът от военна инвазия на Русия не се е нараснал, само че има повече „ звук “. Президентът увери, че страната работи за спокойно споразумяване на спора, като обаче посочи, че би трябвало да има и подготвеност за отбрана на страната.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР