Киев. Министерството на външните работи на Украйна привика временно поверения

...
Киев. Министерството на външните работи на Украйна привика временно поверения
Коментари Харесай

ТАСС: Киев изрази протеста си към Будапеща за „недружествените“ изказвания на Виктор Орбан

Киев. Министерството на външните работи на Украйна привика краткотрайно поверения в делата на Унгария в Украйна Ласло папа и изрази митинг по отношение на „ недружествените “ изявления на министър-председателя на страната Виктор Орбан за европейските и евроатлантическите желания на Киев. Това заяви в четвъртък пресслужбата на външнополитическото ведомство, предава ТАСС .
„ На унгарския посланик бе изразен съдбоносен митинг по отношение на редица недружествени дейности на публична Будапеща във връзка с Украйна и бе маркирана нуждата от прекратяването на дейностите, които въздействат отрицателно на двустранните връзки “, се споделя в известието.
ТАСС напомня, че на 28 юли Виктор Орбан, в границите на изявление в румънски университет, съобщи, че не има вяра в реалистичността на това, че Украйна може да стане членка на Европейския съюз и НАТО. По мнението на украинското Министерство на външните работи, тези заявки на премиера са в несъгласие с политиката на Европейски Съюз и свидетелстват, че Унгария е избрала пътя на борбата вместо съдействието и съставляват директна интервенция във вътрешните работи на Украйна.
„ На дипломата също е връчена нота с искане да се дават публични уточнения по отношение на решението на унгарското държавно управление да сътвори служба акредитиран министър, виновен за развиването на Закарпатската област и програмата за развиване на детските градини в Закарпатието, защото към сферата на компетенциите на упълномощения е отнесена част от суверенната територия на Украйна “, допълват от ведомството.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР