Киев. Извършиха опит за покушение срещу първия помощник на президента

...
Киев. Извършиха опит за покушение срещу първия помощник на президента
Коментари Харесай

„Страна“ : Извършиха опит за покушение срещу помощник на украинския президент

Киев. Извършиха опит за нападение против първия асистент на президента на Украйна Владимир Зеленски, Сергей Шефир. Според обява на Евгений Шевченко, народен представител от ръководещата партия „ Слуга на народа “ в канала му в „ Телеграм “, Шефир не е ранен, само че водачът му е потърпевш, написа украинското издание ”Страна ” .

" Току що покрай село Лесники (в региона на Киев) беше изработен опит за ликвидиране на съветника на президента на Украйна Сергей Шефир. Шофьорът на Сергей беше ранен, той е бил улучен с три патрона ", написа Шевченко.

Според украинския вестник " Страна ", който се базира на своите източници, водачът е в реанимация в тежко положение.

Министерството на вътрешните работи на Украйна удостовери обстоятелството на обстрел на колата, в която се е возел Шефир, и разгласи началото на издирването на нападателите. " Днес, към 10:00 часа (времето съответствува с българското), покрай село Лесники(в региона на Киев), беше обстрелван автомобилът на първия асистент на президента Сергей Шефир ", се споделя в известието на министерството в „ Туитър “. Отбелязва се, че „ издирването на лицата, стреляли по колата на първия асистент на президента на Украйна, е предмет на специфична полицейска интервенция “. От Министерство на вътрешните работи прецизираха, че по колата са изстреляни 10 патрона.

От своя страна основният прокурор на Украйна, Ирина Венедиктова, на страницата си във „ Facebook “ осведоми, че след случая „ са били открити предварителни производства “ за опит за ликвидиране на две или повече лица “.

Шефир се счита за дълготраен другар на украинския президент Владимир Зеленски. Според известия в медиите той дава отговор за дневния график на президента. Той е шеф и създател на „ Студио Квартал-95 “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР