Киър Стармър ще поиска сериозно предоговаряне на отношенията на Великобритания

...
Киър Стармър ще поиска сериозно предоговаряне на отношенията на Великобритания
Коментари Харесай

Лидерът на лейбъристите обеща сериозно предоговаряне на Брекзит

Киър Стармър ще изиска съществено предоговаряне на връзките на Англия с Европейския съюз , в случай че неговата опозиционна Лейбъристка партия завоюва идващите избори.

В изявление за Financial Times водачът на лейбъристите, който съгласно социологическите изследвания е на път да стане идващият министър-председател на Англия , се ангажира да преследва доста пренаписване на Споразумението за търговия и съдействие сред Англия и Европейски Съюз.

Тази договорка, подписана от някогашния министър председател Борис Джонсън, следва да бъде преразгледана през 2025 година

" Почти всички признават, че договорката, която Джонсън подписа, не е добра договорка. Твърде " тънка е " ", сподели Стармър. " С навлизането в 2025 година ще се опитаме да реализираме доста по-добра договорка за Обединеното кралство. "

" Мисля, че има доста повече, което може да се реализира на всички места ", добави той. Стармър уточни сигурността, нововъведенията и проучванията като области, в които могат да се търсят по-тесни връзки, заяви FT.

Стармър беше считан за основен покровител за оставането в Европейски Съюз в кабинета в сянка на своя предходник Джеръми Корбин. Откакто стана водач, той акцентира, че приема Брекзит и неведнъж отхвърли анулация на резултата от референдума от 2016 година или опит за наново присъединение към митническия съюз или единния пазар на Европейски Съюз.

Вместо това той твърди, че консерваторите в Обединеното кралство не са съумели да се възползват оптимално от напускането на блока.

" Трябва да я (сделката) накараме да работи ", сподели Стармър. " Това не е въпрос на връщане. Но аз отхвърлям да приема, че не можем да я накараме да работи. Мисля за тези бъдещи генерации, когато споделям това. "

Той добави: " Имам 15-годишен наследник и 12-годишна щерка — няма да ги оставя да порастват в свят, в който всичко, което имам да им кажа за бъдещето им, е че ще бъде по-лошо, в сравнение с можеше да бъде другояче. "

Стармър направи мненията си на среща на лявоцентристки водачи в Монреал.

На същото събиране той сподели на Ан Макелвой от " Политико ", че Обединеното кралство би трябвало да се " откъсне от " Китай и сподели за напускането на страната от Европейски Съюз: " Чувствам се като че ли след Брекзит не просто сме излезли от Европейски Съюз, а по някакъв метод сме обърнали тил на света и където и да отидете, хората усещат съвсем неналичието на Обединеното кралство, в миналото водещ глас, в този момент рядко имащ знаечние. "
 Тереза Мей отбрани съглашението си за Брекзит
Тереза Мей отбрани съглашението си за Брекзит

Според нея то било по-добро от постигнатото от Борис Джонсън
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР