Kia Corporation представи своята визия за превръщането на компанията в

...
Kia Corporation представи своята визия за превръщането на компанията в
Коментари Харесай

Kia поема ангажимент да се превърне в ‘Доставчик на решения за устойчива мобилност’

Kia Corporation показа своята визия за превръщането на компанията в резистентен, виновен и новаторски водач в решенията за подвижност, обявявайки своя ангажимент за реализиране на безпристрастен въглероден баланс до 2045г.

Визията на Kia да се трансформира в ‘Доставчик на решения за устойчива мобилност’ отразява метода на компанията към устойчивото развиване, което включва решения за подвижност за потребителите, общините и обществото в световен мащаб.

Първата значима стъпка от проекта е реализиране на безпристрастен въглероден баланс в интервала до 2045г., основаващ се на три основни опорни точки – ‘Устойчива мобилност’, ‘Устойчива планета’ и ‘Устойчива енергия’.

Тези тематики ще управляват дейностите на Kia в напъните на компанията за понижаване на въглеродните излъчвания във всички области на активността - от доставките, логистиката, производството и употребата на транспортните средства до изхвърлянето на отпадъците. В интервала до 2045г. Kia възнамерява да понижи равнищата на въглеродните излъчвания на компанията с 97% спрямо тези през 2019г. Компанията ще реализира безпристрастен въглероден баланс посредством използване на спомагателни ограничения за цялостно компенсиране на оставащите въглеродни излъчвания.

※ Неутрален въглероден баланс: съотношението сред отделения в атмосферата CO2 и отстранения от атмосферата CO2.

‘За нас не става въпрос единствено за слагане на цели и тяхното осъществяване. Става дума за основаване на ясна визия, която да въодушеви други да се причислят към нас в придвижването в интерес на човечеството и опазването на околната среда’, съобщи Хосунг Сонг, президент и основен изпълнителен шеф на Kia. ‘В сходство с нашата визия да се превърнем в снабдител на решения за устойчива подвижност, ние поемаме ангажимент за реализиране на безпристрастен въглероден баланс до 2045г.’
Kia сподели и концептуалния модел Concept EV9 преди формалното му показване на ревюто AutoMobility LA. Разработката на електрически автомобил с акумулаторно зареждане (BEV) също въплъщава уговорката на Kia за реализиране на безпристрастен въглероден баланс.
Пълна електрификация на главните пазари до 2040г.
Най-голямата част от въглеродните излъчвания в активността на всеки огромен авто производител поражда при ежедневната приложимост на колите на пътя за облекчаване потребността на клиентите от подвижност. Именно заради тази значима причина, главен приоритет за Kia е преходът от транспортни средства с мотор с вътрешно горене (ДВГ) към напълно екологична продуктова гама, която включва последващо потомство електрически автомобили с акумулаторни акумулатори (BEV) и електрически автомобили, захранвани с горивни кафези (FCEV). За тази цел, както и за реализиране на нулеви въглеродни излъчвания в интервала на употреба на автомобила, Kia ще форсира в допълнение използването на своята средно- и дълготрайна тактика Plan S.
Kia се стреми към цялостна електрификация на своята автомобилна гама в Европа до 2035г., а от 2040г. гамата на Kia на главните пазари в световен мащаб също ще включва единствено BEV и FCEV модели за реализиране на нулеви излъчвания при ежедневното потребление на транспортните средства. Именно в този стадий от експлоатационния живот на автомобила Kia ще направи голяма крачка в фрапантното понижаване на най-големия източник на въглеродни излъчвания.
Kia работи и със своите снабдители за понижаване на въглеродните излъчвания в процеса на доставка на части и съставни елементи. В тази тенденция Kia цели основаването на система за мониторинг на въглеродните излъчвания на своите сътрудници до 2022г., след което и ще даде решения на своите снабдители въз основа на получените резултати. Ключов детайл в този проект е потреблението на ‘зелена стомана’, защото до този миг стоманодобивната промишленост е един от най-големите източници на въглеродни излъчвания в международен мащаб.

※ Зелена стомана: стомана, създадена в екологосъобразен развой с понижена приложимост на изкопаеми горива.

Защита на морските екосистеми и компенсиране на въглеродните излъчвания

Kia ще започва плана ‘Blue Carbon’ и ще поеме самодейността с деен принос за опазването на околната среда, вместо да се стреми към задачата за безпристрастен въглероден баланс с просто понижаване на излъчванията. Проектът ще се концентрира върху опазването и развиването на морските екосистеми, които са изключително ефикасни в усвояването на въглерода в атмосферата.

※ Син въглерод: въглеродът се всмуква и съхранява в морските водорасли и крайбрежните зони, което води до дейно понижаване на количеството въглерод в атмосферата.

За да усили количествата наследник въглерод, Kia ще стартира възобновяване и опазването на крайбрежните зони на Корея в съдействие с външни сътрудници. В състава на бреговата линия на Корея влизат едни от най-обширните приливни крайбрежни площи в света, което я прави доста значима за повишение равнищата на синия въглерод.

В своя блян за създаване на стабилно бъдеще, Kia ще работи и с ‘The Ocean Cleanup’ - организация с нестопанска цел, която създава и приготвя за огромно приложение технологии за освобождение на международните океани от пластмасовите боклуци. За трайното и дейно разчистване на океаните от количествата отпадна пластмаса, които сега се намират в океанските води, те би трябвало да бъдат отстранени, а новото замърсяване с пластмаса би трябвало да бъде прекъснато с ефикасни способи. За тази цел ‘The Ocean Cleanup’ е създала своя „ Interceptor “ („ прехващач ”), който да бъде ситуиран в реките по целия свят и да предотврати навлизането на пластмасови боклуци в океаните.

В бъдеще Kia ще работи взаимно с ‘The Ocean Cleanup’ за основаването на система за циркулация на ресурсите. Kia ще обезпечи материална поддръжка за построяването на Interceptor устройствата и ще се погрижи за оползотворяването на събраните в процеса на разчистване на реките пластмасови боклуци, употребявайки рециклираните материали в автомобилното произвеждане. Kia възнамерява да усили каузи на употребяваната от компанията рециклирана пластмаса до 20% в интервала до 2030г.

Компанията възнамерява и внедряването на развой за преработване на пластмасата в края на експлоатационния живот на транспортните средства. Веднъж въведен в деяние, процесът ще спомогне за доста нарастване на каузи на вторичната приложимост на първични материали, добити от използвани акумулаторни акумулатори и пластмаса. В допълнение, от 2022г. Kia възнамерява да започва с външни сътрудници пилотни планове на системи за енергосъхранение SLBESS (second-life battery energy storage systems), построени от използвани акумулаторни акумулатори.

Постигане на RE100 и нулеви излъчвания във всички обекти на компанията

В интервала до 2045г. Kia ще се стреми към реализиране на нулеви излъчвания във всички области на своята активност – в това число и във всички индустриални обекти на компанията. RE100 на Climate Group е самодейност за прекосяване към 100% възобновими източници в производството на електрическа енергия.

Предвижда се до 2030г. цялата електрическа енергия в обектите на Kia отвън Южна Корея да бъде създавана от възобновими енергийни източници, а в интервала до 2040г. този преход ще бъде приключен и при всички обекти на Kia на територията на Южна Корея. В сходство с уговорката на Kia към самодейността RE100, индустриалните мощности на Kia в Словакия към този момент са трансформирали своята консумация към 100% зелена електрическа енергия.

За да спомогне за постигането на тази цел, Kia ще премине интензивно към произвеждане на фотоволтаична електрическа енергия за своите обекти в Корея, Съединени американски щати, Китай и Индия.

Като част от своята средно- и дълготрайна тактика Plan S, Kia възнамерява да разшири и използването на технологията с водородни горивни кафези за енергозахранването на своите бизнес и индустриални обекти и да употребява за задачата зелен водород, при чието извличане не се отделя въглерод в атмосферата.

Kia ще продължи да усъвършенства своите технологии за рандеман на електрическа енергия с водородни горивни кафези и предвижда, че единствено тази самодейност ще спомогне за намаляването на въглеродните излъчвания с по един % всяка година. За да реализира това понижение, Kia ще приложи новаторски решения като технологията за хващане, потребление и предпазване на въглерода от атмосферата CCUS (Carbon Capture, Utilization and Storage).

Също по този начин, към 2030г. задвижването при всички фирмени транспортни средства на Kia ще премине към BEV или FCEV.

Представяне на Kia Concept EV9

Kia сподели и първите публични изображения на Concept EV9 като значим стадий от уговорката на компанията към решенията за устойчива подвижност. Футуристичният дизайн на концептуалния модел е въодушевен от природата, а в основаването му са употребявани рециклирани материали от океански боклуци, които съставляват сериозна опасност за морската екосистема.

Concept EV9 демонстриа посоката на идващия модел на Kia в гамата от напълно електрически BEV модели на основата на градивната платформа E-GMP (Electric Global Modular Platform). Concept EV9 инкорпорира визията на Kia за SUV сегмента –бъдеща промяна, която сплотява напредничав дизайн, модерни технологии и усъвършенствано електрическо задвижване в един реформаторски артикул.

Kia ще разгласи формалната премиера на Concept EV9 на 17 ноември в границите на автомобилното ревю AutoMobility LA, което ще се организира в LA Convention Center, Лос Анджелис.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР