Кевин Митник, наричан някога най-издирваният хакер в света, е починал

...
Кевин Митник, наричан някога най-издирваният хакер в света, е починал
Коментари Харесай

Почина най-издирваният хакер в света


Кевин Митник, именуван в миналото " най-издирваният хакер в света ", е умрял на 59 години, оповестява уеб сайтът webcafe.bg. Митник лежа 5 години в пандиза за компютърна машинация, като задържането му пристигна след двугодишно гонене през 90-те години. След освобождението си през 2000 година той се трансформира в " бял хакер " и съветник в областта на киберсигурността.

Починал е предходната неделя след 14-месечна борба с рак на панкреаса. Хакерът придобива популярност в края на предишния век, когато прониква в държавни уеб сайтове и мрежите на огромни корпорации, откъдето краде сензитивна информация и данни на кредитни карти.
-->
Арестуван е от ФБР през 1995 г. и се признава за отговорен по повдигнатите му обвинявания.  " Всеки, който обича да играе шах, знае, че е задоволително да победиш съперника си. Нямаш потребност да ограбваш кралството му или да отнемаш активите му, с цел да си коства ", написа Митник в биографията си през 2011 година, където отхвърля да е употребявал уменията си за финансова полза.

През 2003 година той основава консултантска компания, която оказва помощ на държавни организации в Съединени американски щати и огромни компании да подсилят своята киберсигурност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР