Кенгуру избяга от зоологическа градина в Югоизточна Германия, съобщи ДПА.

...
Кенгуру избяга от зоологическа градина в Югоизточна Германия, съобщи ДПА.
Коментари Харесай

Кенгуру избяга от зоопарк в Германия

Кенгуру избяга от зоологическа градина в Югоизточна Германия, заяви ДПА.

След като животното напусна зоопарка през уикенда, то е видяно няколко пъти, споделиха от локалната полиция. Оттам прибавиха, че към момента не е допустимо кенгуруто да бъде хванато.

Зоопаркът в баварския град Хоф написа в Инстаграм, че сиво-кафявото мъжко кенгуру на име Уили е излязло от заграждението си в събота сутринта. Все още не е ясно по какъв начин високото към 70 сантиметра животно е съумяло да избяга.

„ Тъй като се храни с листа и трева, сега не е застрашено от гладна гибел – единствено хищници в дивата природа могат да съставляват опасност за него “, споделиха от зоологическата градина. „ Моля, въздържайте се от независимо търсене, това единствено в допълнение би стресирало животното излишно. “

Всеки, който види кенгуруто, би трябвало единствено да го следи от разстояние и да уведоми полицията, прецизираха от зоопарка.

През последните години е имало няколко случая на избягали животни от този тип в Бавария.

Последният беше казусът с мъжкото кенгуру Тони, което избяга от заграждението на хотел в Баварската гора през лятото. Няколко седмици по-късно притежателите най-сетне съумяха да го привлекат назад в заграждението му, като го примамиха с лакомства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР