Кексовото тесто се приготвя от яйца, захар и брашно, към

...
Кексовото тесто се приготвя от яйца, захар и брашно, към
Коментари Харесай

Идеалната консистенция на кексовото тесто

Кексовото тесто се подготвя от яйца, захар и брашно, към които могат да бъдат добавени лой, мляко, разнообразни аромати, какао, кафе, ядки, стафиди и други артикули. Обикновено то се подготвя с набухватели, с цел да може в действителност да придобие стремежи тип.

Кексовото тесто може да бъде нормално пандишпаново тесто или маслено тесто. Важно да не сбъркате консистенцията му - то не би трябвало да е нито прекомерно гъсто, нито прекомерно течно. Също по този начин никога не отваряйте вратата на фурната до момента в който печете кекса, тъй като в противоположен случай той няма да бухне.

Можете да си позволите отваряне едвам след към 30 минути, с цел да се уверите, че не сте препекли сладкиша. Времето на подготвяне зависи от това какво количество е тестото Ви, като за подготвен се приема кексът, при който при ръгване с съчка за зъби не остават останки по нея.

Също по този начин е доста значимо да запомните, че откакто бъде изваден кексът от фурната, би трябвало да престои към 10 минути преди да бъде трансфериран в чинията за сервиране. Ето 2 изпитани предписания за кексово тесто, при които няма по какъв начин да сбъркате консистенцията на тестото, в случай че спазвате тъкмо инструкциите:

Вариант 1

Необходими артикули: 170 г масло, 1 1/2 ч. ч. брашно, 1 ч. ч. пудра захар, 1 ч. л. бакпулвер, 4 яйца, 1 пакетче ванилия.

 Кексово тесто

Начин на подготвяне: Маслото и захарта се разрушават с миксер и при непрестанно разтрошаване към тях се прибавят един по един жълтъците.

После се прибавя пресятото дружно с бакпулвера и ванилията брашно и авансово разрушените на сняг белтъци. Всичко още веднъж се разбърква деликатно, изсипва се във форма за печене на кекс и се поставя в авансово загрята на 200 градуса фурна.

Вариант 2

Необходими артикули: 4 яйца, 1 1/2 ч. ч. захар, 1 к. ч. прясно мляко, 1 к. ч. олио, 2 1/2 ч. ч. брашно, 1 ч. л. бакпулвер, 1 ванилия.

Начин на подготвяне: Яйцата и захарта се разрушават в миксер и към тях се прибавят олиото и прясното мляко. Отново се разбърква, а по-късно се прибавя и пресятото брашно с бакпулвера и ванилията.

Разбърква се и сходно на по-горната рецепта готовото тесто се поставя да се пече.

След като се знаете по какъв начин се праши тестото за кекс, предлагаме наложително да опитате някои оте тези вкусни предписания за кекс като:

- кекс с ябълки;

- ванилов кекс;

- или портокалов кекс;

Каквото и да изберете, да ви е сладко!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР