Казват, че шунгитът (shungite) няма аналог по състав, структура и

...
Казват, че шунгитът (shungite) няма аналог по състав, структура и
Коментари Харесай

Шунгитът - черният лечебен минерал от недрата на Земята

Казват, че шунгитът (shungite) няма аналог по състав, конструкция и свойства. Твърди се, че възрастта му е към 2 милиарда години и че лежи в най-древните пластове на земната кора. Известен е още като " ". Но за какво го назовават " жив камък " и с какво ще ни бъде потребен? Къде се среща и какви са свойствата му? Защо някои хора го съпоставят с морските алги и какъв брой мощна в действителност е силата, която има?

Този минерал получава своето име през 1887 година от село Шунга, намиращо се в региона Карелия, тогавашна Руска империя. Още през 1714 година Петър I основава курорт в тези елементи, който става прочут с това, че водите на близкото езеро са лекували ранените и заболели бойци. По заповед на Петър I всеки един от бойците му носел парче шунгит в раницата си. А когато поставел минерала във вода, тя незабавно се дезинфекцирала и придобивала лечебни свойства. На какво в действителност се дължи тази лечебна популярност?

Теории, истини и догатки

Едно е несъмнено за този камък - че единственото място, на което се среща, е Република Карелия, която през днешния ден е историко-географска област в Северна Европа и е част от Русия. Малко залежи, считани като незначителни, има и на други места по света, само че в Карелия, до Онежкото езеро, е той е в в действителност впечатляващи количества - всяка година се добиват към 200 000 тона шунгит. Точно това му лимитирано нахождение прави шунгита изключително специфичен и скъп.



Много са били спекулациите за шунгита - че е част от великански астероид, че е с вулканичен генезис или някои още по-налудничави. е формиран от над 95% въглерод и се е образувал по метод, сходен на петрола - от наслагвания на микроскопични живи организми, които са се отлагали в земната кора, покрай вада, в продължение на милиони години. Шунгит с по-малко от това процентно наличие, се употребява в индустрията. Защо единствено в Карелия има такова огромно находище - никой не може да изясни. Това, което не може и да се отхвърли, обаче е, че, както по физични и химични свойства, по този начин и по лечебни качества.

Свойства на шунгита

Силни антиоксидантни и противовъзпалителни, пречистващи във всевъзможни връзки и форми. Шунгитът дезинфекцира водата и я трансформира в питейна и даже лечебна.
Количеството жива сила в този минерал е доста по-високо от в който и да е различен земен камък. Той служи за подсилване на енергийния баланс - под формата на пирамиди или бижута.



За какво се употребява шунгита?

За бързо обеззаразяване на водата за пиянство
при бодърствуване, раздразнителност и стрес
при главоболие и зъбобол
при акне и пърхот
при разнообразни алергии, слънчеви изгаряния и ухапвания от инсекти
при повърхностни рани и ожулвания
при респираторни инфекции
при проблеми с храносмилателната система
при болести на кръвта и кръвоносната система
при бъбречни и жлъчно-каменни проблеми
при заболявания на опорно-двигателния уред

Как да си създадем шунгитова вода?

Напълно елементарно е, стига да сте уверени първо в качествата на камъка. На първо време филтрирате или най-малко преварявате елементарна вода, наливате в стъклен съд 1 литър (в никакъв случай в пластмасови бутилки) и слагате 100 гр. от След три дни към този момент имате вода с бактерицидна интензивност, която можете да пиете когато и да е. Наличието на минерала несъмнено се усеща, само че не е неприятно или натрапчиво. С шунгитова вода може да се вършат вани, да се пие, да се вършат външни промивки.

Препоръчително е да носите парченце шунгит в себе си. Продават се или пък да сложите на работното си бюро или в дома си. От този камък се вършат и защитни пластини за телефони заради способността им да понижават тяхното нездравословно влияние.

Не можем да бъдем сигурни в тези удивителни свойства на този камък, в случай че сами не опитаме да ги открием. Днес доста се спекулира с всевъзможни открития и чудодейни лечебни средства, които се възползват от незнанието и отчаянието на хората. Не се предоверявайте и имайте религия единствено на личното си тяло. Но скептицизмът не пречи да се опита.

Статията има напълно информативен темперамент и не замества консултацията с доктор.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР