Казанлък. Ученици и родители от Средно училище Екзарх Антим I“

...
Казанлък. Ученици и родители от Средно училище Екзарх Антим I“
Коментари Харесай

Ученици и родители от СУ „Екзарх Антим I“ в Казанлък се включиха в Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Казанлък. Ученици и родители от Средно учебно заведение „ Екзарх Антим I “ изработваха коледни дарове от отпадъчни и рециклиращи материали по план " Цели за стабилно развиване - деяние " по стратегия „ Еразъм+ “, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ , Това е вторият план, който осъществят възпитаници от начален стадий дружно с техни връстници от Италия, Испания, Финландия, Франция и Румъния. Координатор на плана е испанското учебно заведение.
Изработването на коледни дарове е първата по – огромна акция, която подхващат по плана от образователното заведение. Координаторът за българското учебно заведение Наташа Джуркова, разясни, че акцията е отдадена на Европейската седмица за понижаване на отпадъците. „ С нашите сътрудници взехме решение да се включим в тази акция като екип и взехме решение да посветим нашите действия на Коледа “, уточни тя.
Всяко учебно заведение сътрудник ще създаде нещо съответно. Училището в Казанлък създава коледни дарове от естествени и рециклирани материали и остарели движимости. Финландците ще създават коледна украса, румънските възпитаници ще създадат декорация за коледното дърво, испанците ще покажат по какъв начин може да бъде подредена коледната маса, употребявайки рециклирани материали. „ Нашата концепция е да покажем по какъв начин можем да посрещнем Коледа, без да изпадаме в разсипничество. Искаме да научим децата от дребни да обръщат внимание на това, да няма разсипничество и прекомерно огромна консумация на движимости “, акцентира Джуркова.
Част от нещата, които деца и родители създадоха дружно ще заминат за Норвегия, където ще бъдат продадени на специфичен благотворителен базар. Средствата, които ще бъдат получени от продажбата на някои от нещата, ще бъдат употребявани за положителни дела. „ За нас като учебно заведение е доста значима една идея – приобщаването ни към главните световни цели на Организация на обединените нации – животът на планетата да бъде по – добър, с грижа към всяко едно живо създание “, сподели шефът на Средно учебно заведение „ Екзарх Антим I “ Радиана Стефанова. Тя изрази своята убеденост, че възпитанието на деца не е едностранен акт единствено от страна на фамилията. В този смисъл тя акцентира, че постоянно нещата се получават оптимално добре, когато са в партньорство семейство, родители, учители, учебно заведение.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР