КАЗАНЛЪК Разчистването на пътя към Паметника на свободата на легендарния

...
КАЗАНЛЪК Разчистването на пътя към Паметника на свободата на легендарния
Коментари Харесай

На Шипка флагът се вее, снегът се чисти!

КАЗАНЛЪК

Разчистването на пътя към Паметника на свободата на именития връх Шипка продължава с цялостна мощ. Заради мощните снегове от последните дни има преспи, стълбите към монумента са съвсем непроходими, само че почистването за честванията на утрешния народен празник не стопира.

Директорът на Националния парк – музей " Шипка Бузлуджа " Чавдар Ангелов изрази вяра, че в днешния ден пътят ще бъде изчистен с помощта на напъните Община Казанлък и пътно-поддържащите компании. Националният парк също се е присъединил в разчистването.
 
" Призовавам всички, които ще посетят паметника, да се добре облечени и готови, зимата е в разгара си. И да наблюдават напътствията на органите на реда ", сподели Ангелов пред Българска национална телевизия и добави: " Важното е, че през вчерашния ден успяхме да издигнем националния байрак, който към този момент се вее до Паметника на Свободата, тъй че сигурно празникът ще се случи ".

От февруари 2018 Паметникът на Шипка към този момент има акт за публично-държавна благосъстоятелност. Това ще разреши да паднат пречките за консервационни и реставрационни действия.

" Това ни дава опция още тази година да стартираме съществено да мислим за разработване на един повсеместен план за консервация и реституция. В този план е разумно да бъде включено и фасадно осветяване ", сподели още Чавдар Ангелов.

Тази година България чества 140 години от Освобождението. Тържественото отбелязване на годишнината ще стартира в 12 часа на площадката в подножието на Паметника.

Пътят Габрово – Шипка ще бъде затворен за придвижване на моторни транспортни средства от 20.00 ч. на 2 март до 18.00 ч. на 3 март 2018 година като се изключи рейсовете от междуградския превоз.

Автомобилите ще се движат еднопосочно от Габрово към връх Шипка от 5.30 ч. до 13.00 ч. на 3 март 2018 година
Автомобилите ще се движат назад в посока от връх Шипка към Габрово след 13.00 ч. на3 март 2018 година

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР