Казанлък. Обучителен курс за специалисти и педагози се проведе в

...
Казанлък. Обучителен курс за специалисти и педагози се проведе в
Коментари Харесай

В Казанлък се проведе обучение за специалисти по програма „Приложен поведенчески анализ”

Казанлък. Обучителен курс за експерти и педагози се организира в Дневния център за деца с увреждания, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . В рамките на два дни бяха разисквани тематиките: " Въведение в Приложен поведенчески разбор ” и " Функция на държанието и за какво би трябвало да я познаваме ". В образованието взеха присъединяване 46 експерти и педагози от община Казанлък. Курсът бе воден от Анн Андрюс и Хана Ембри - Денвър, специфични педагози, сертифицирани поведенчески аналитици.
„ Приложен поведенчески разбор ” е стратегия, по която експертите от Дневния център в Казанлък работят от години. Директорът Веска Мараджиева акцентира, че екипът на центъра е обучаван от Анн Андрюс в продължение на две години. „ Колегите ми се научиха да ползват този способ освен в работата с деца с аутизъм, както е създадена тази стратегия, а и в работата си с всички деца, при които е потвърдено, че имат потребност от целенасочени дейности по тази стратегия. При нея значителното е, че всяка активност, всяка цел, която се слага, се развива на дребни стъпки и това разрешава усвоявайки всяка стъпка от умеенето, от региона, която би трябвало да развият, да даде опция да се покриват нови цели и нови действия ”, добави тя.
Дневният център за деца с увреждания е основан в Казанлък преди 11 години. За годините, в които работи Центърът през него са минали 122 деца. С тях са извършени хиляди лечения. Извършени са редица действия, включително и взаимни с други организации на територията на Казанлък и страната. С децата са осъществени 9 плана, 15 взаимни действия. Центърът има подписани съглашения с шест университета, стажували са 25 студенти, работили са и доста доброволци. „ В последните години към нашия център като услуги демонстрират интерес други градове в страната, които идват при нас, с цел да се срещнат с стратегия, по която ние работим, с цел да я ползват и те в своята процедура ”, сподели Мараджиева.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР