Казанлък. Библиотека Искра за седми път откри своята Лятна академия

...
Казанлък. Библиотека Искра за седми път откри своята Лятна академия
Коментари Харесай

Стара Загора: Библиотека „Искра” в Казанлък за седми път откри своята Лятна академия под мотото „Забавно лято в библиотеката”

Казанлък. Библиотека „ Искра ” за седми път откри своята Лятна академия за децата на Казанлък под мотото „ Забавно лято в библиотеката ”, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ”. Академията ще се организира всеки работен ден от седмицата в часовете от 10.00 до 12.00 часа до края на месец август. В тези часове ще се организират разнообразни занятия с децата, като акцентът е върху развиването на техните художествени умения, създаване на вярно отношение към четенето и книгата, както и даване на опция за креативна изява. Заниманията ще се организират както в Детски отдел на библиотеката, по този начин и в останалите и структури. Част от заниманията ще се организират в новооткрития Детски център за творчество и четене ситуиран в единия от филиалите на библиотеката в остарелия квартал на Казанлък - „ Кулата “. Организаторите са подготвили богата стратегия за лятото на децата от Казанлък и гостите на града, която включва краеведски експедиции и доста креативен работилници. Ще бъде продължена традицията по издаване на вестника на академията „ Наше лято “. За втора поредна година децата ще бъдат приобщени към огромния свят на българския фолклор, посредством начинанията в рубриката „ Пръски от извора “, в което библиотеката си партнира с Фолклорен отбор „ Гъдулица “.
По време на лятната занималня децата ще имат опция да вземат участие в два от състезанията, оповестени от библиотеката в Казанлък, отдадени на 180-годишнината от рождението на Васил Левски. Конкурсът за рисунка е под надпис „ Подвигът на Апостола “, а за литературна творба – „ Паметта за Левски през днешния ден “. Творбите за двата състезанието ще се одобряват в период от 3 юли до 21 юли, след което на 17 юли с рисунките от състезанието ще бъде открита галерия във фоайето на библиотеката, а резултатите от състезанието за литературно творчество ще бъдат оповестени на 25 юли.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР