Кайро. Кооперирани производства за износ към трети държави, както и

...
Кайро. Кооперирани производства за износ към трети държави, както и
Коментари Харесай

Министър Даниела Везиева обсъди с египетският министър на публичния бизнес сектор възможностите за активизиране на двустранните търговски отношения

Кайро. Кооперирани производства за експорт към трети страни, както и отварянето на египетския пазар за български артикули разискаха министърът на стопанската система Даниела Везиева и министърът на обществения бизнес бранш в Египет господин Хишам Тауфик в Кайро. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството .

Министър Везиева посочи, че България може да предложи експертиза в областта на фармацията, хранително-вкусовата индустрия, биоземеделието и производството на електрически рейсове и микробуси. Тя съобщи, че български компании имат интерес от износ на лекарства, машини за хранително-вкусовата индустрия и технологии за електроиндустрията.

Двамата разискаха и съдействието в бранша на земеделието, обвързвано с нови технологии за биопроизводство. Българският стопански министър уточни, че има доста положителни благоприятни условия за взаимоотношение в областта на преработващата индустрия, машиностроенето и производството на храни. Тя добави, че в България има изключителни експерти в IT промишлеността, като можем да предложим софтуерни и софтуерни решения.

Везиева и Тауфик се сплотиха към това, че има голям капацитет за развиване на комерсиалните връзки, освен за възобновяване на равнищата на стокообмена преди пандемията, само че и да бъдат надминати в идващите няколко години.

По време на срещата стана ясно още, че България има благоприятни условия за експорт към египетския пазар на месо и аграрни артикули.

В министерство на обществения бизнес бранш в Кайро пред министър Везиева бяха показани и опциите, от които българските експортно насочени компании могат да се възползват в икономическа зона " Суецки канал ". Това стана по време на среща с господин Уакид Гамал Ал Дин, основен изпълнителен шеф на икономическата зона. " За нас е значимо да създадем трайни търговски връзки с тази зона ", уточни Везиева. По думите й основаването на нови места за търговия и вложения е изключително значимо в тази пандемична икономическа конюнктура.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР