Кая е работно куче, което в продължение на 9 години

...
Кая е работно куче, което в продължение на 9 години
Коментари Харесай

Последният полет на вярното куче Кая, спасило живота на ветеран от войната (видео)

Кая е работно куче, което в продължение на 9 години било безценен домакински любим и воин на своя собственик, деец от войната. За страдание кучето неотдавна било диагностицирано с терминален рак. Дошло време за прощаване.

Немската овчарка на име Кая е освен това от куче и домакински любим. Тя било вярното работно куче на деец от американската морска пехота на име Коул. Кучето помогнало на мъжа да се оправи с посттравматичния стрес след работа в зона на военни дейности.

Когато се пенсионирал от Корпуса на морската пехота през 2014 година, лекарите го подлагат на медикаменти и терапия, само че наподобява нищо не оказва помощ. Когато получил Кая, всичко се трансформирало.

Когато мъжът получил Кая, тя била единствено на 10 седмици. Овчарката получила нужното образование – тя е знаела по какъв начин да разсъни стопанина, когато сънува кошмари и да спре офанзивите му на тревога.

Ако заподозре, че Коул е смутен, тя скачала и го „ целувала “, с цел да го успокои. Обучението на домашния любим коствало доста – и не всички ветерани могат да си разрешат служебно куче.

Затова Коул взе участие в стартирането на програмата за подкрепяне на ветерани PAWS, която дава служебни кучета на ветерани, в случай че имат потребност от тях за битка с заболявания. Той, дружно с Кая, летяли до разнообразни градове, взели участие в събития и се срещали със сенатори. Той съумял да издейства въвеждането на нови правила за ветерани и служебни кучета.

За страдание в края на 2022 година ветеринарните лекари диагностицирали Кая с терминален рак. Това се случило, откакто притежателят видя странна бучка на лапата на домашния любим.

Коул знаел, че е време да се сбогува с обичаното си куче. Преди това Кая е летяла на аероплан със стопанина си общо 320 пъти, в това число пътувания до събития и срещи. Кучето неотдавна направило последния си полет.

Стопанинът предизвестил екипажа за това – и водачът направил известие, че има „ специфичен пасажер “ на полета, говорейки за Кая. Всички пасажери приветствали героичното куче.

Стопанинът закарал домашния любим в Далас – мястото, където е родена. Те прекарали целия ден дружно, а на идващия ден пристигнало време да се сбогуват.

Кая към този момент я няма, само че постоянно ще остане воин в сърцата на доста хора. „ Тя ме направи по-добър човек. И избави живота ми “, споделя стопанинът.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР