Кава кава се приготвя под формата на напитка, чиито качества

...
Кава кава се приготвя под формата на напитка, чиито качества
Коментари Харесай

Здравословни рискове от приема на кава кава

Кава кава се подготвя под формата на напитка, чиито качества се дължат на веществата в изсушените корени на храста. И точно потребните сътрудници в кава кава се считат в някои случаи за нездравословни за здравето. Познат на света още от 1700 година, кава кава се е смята за лек при положения на тревога, напрежение, меланхолия и други.

Оказва се обаче, че множеството от проучванията оспорват тези изказвания. Някои от резултатите показват, че приемът на кава кава довежда до увреждане на черния дроб, както и до развиването на хепатит, цироза и чернодробна непълнота.

Също се дискутира доста за опцията на кава кава да работи като успокоително.

Приемът, без значение дали е за малко време, или по-продължително, довежда и до невротоксичност, болести на белия дроб и кожата. През годините са следени и кръвни нарушавания, увреждане на бъбреците с поява на кръв в урината, положения на незаинтересованост, припадъци и други.

Към леките странични резултати от кава кава се причисляват разстройство на стомашно-чревния тракт, алергичен обрив и главоболие. Има разказани случаи на поява на необикновени мускулни придвижвания по цялото тяло, като извъртане мускулите на устата, шията.

 Кава кава

А при предозиране с кава кава са регистрирани случаи на зной, осуетяване на кръвните фактори на съсирване, сърдечни проблеми, бодърствуване, повръщане, доста високо артериално налягане и други.

Също би трябвало доста да се внимава, в случай че се одобряват спомагателни медикаменти. Кава кава става отровен, в случай че се смеси с алкохол и Парацетамол.

Именно поради тези здравословни вреди в доста страни по света продуктите с кава кава са били изтеглени от пазара. Специалистите са били предизвестени за нежеланите резултати, само че все пак има и такива, които към момента имат вяра в тях и изгодите им в случай че се одобряват в избраната нетоксична доза.

И тъй като кава минава в кърмата, приемът му не се предлага от бременни и кърмещи дами.

Много е значимо да се реши рискът, преди да стартира приемът на кава. Задължителна е консултацията с доктор.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР