Кава-кава е билка, която става все по-популярна напоследък. На много

...
Кава-кава е билка, която става все по-популярна напоследък. На много
Коментари Харесай

Здравословни ползи от кава-кава

Кава-кава е билка, която става все по-популярна в последно време. На доста места по света тя се употребява като естествен антидепресант и свойствата й са приети от доста лекари. Родината на растението е Полинезия, само че то към този момент е известно в целия свят.

Чаят, подготвен от кава-кава, е доста потребен за организма. За изработката му се употребяват корени от растението, които имат успокоителен и антидепресиращ резултат върху организма.

Активното вещество в растението се назовава кавалактон и тъкмо то е повода за растящата известност на кава-кава. То въздейства върху организма половин час след консумация на чай от растението и резултатът продължава към осем часа без щета за тялото.

Ефектът от кава-кава се съпоставя с резултата от успокоителни медикаменти, само че за разлика от тях към растението никой не се пристрастява. Кава-кава се употребява и при бодърствуване, като тогава се пие малко по-концентрирана напитка и резултатът настава след към половин час.

 Кава-кава

Кава-кава има и спомагателен резултат върху организма - откакто се отпуснете и заспите с помощта на тази скъпа билка, след пробуждане се чувствате цялостни с сила.

В някои страни се не разрешава продажбата на корени от растението кава-кава, както и на добавки от тях, защото има непотвърдени данни за отрицателно въздействие върху черния дроб след прекомерно честа приложимост на билката в огромни количества.

 Чай

Но билката е доста известна в множеството страни, защото има доста добър резултат върху хора с сензитивна нервна система и бодърствуване. Въпросът е да не се прекалява с използването на чай от тази билка.

След изпиването на чай от кава-кава човек се усеща прелестно провиснал, като в това време не губи ясната си мисъл. В доста страни кава-кава е известна, защото отстранява нервността и се употребява от хора, които имат терзания да приказват пред огромна публика.

Освен като естествен антидепресант, кава-кава има и диуретични свойства. Кава-кава въздейства доста добре върху отделителната система при зародили възпаления.

Билката се употребява също по този начин и от дами, които изпитват болки по време на месечния си цикъл.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР