Кава е храстовидно растение, принадлежащо към семейството на черния пипер.

...
Кава е храстовидно растение, принадлежащо към семейството на черния пипер.
Коментари Харесай

Кава кава е алтернатива на алкохола

Кава е храстовидно растение, принадлежащо към фамилията на черния пипер. Полезно със своето деяние на успокоително и като мускулен релаксант, то е известно на хората от хиляди години. За медицински цели се употребява коренът му.

Може да бъде открит под формата на кафяв прахуляк, в капсулни обвивки, като дестилат или да се приема като чай.

Населението на Тихоокенаските острови са употребявали кава кава за ритули. С годините известността на растението се усилва и добива известност и в Австралия, където кава кава или дестилат от него се е консумирал под формата на напитка.

Смятало се, че растението сполучливо замества алкохола и защищава човек от вредите му. Днес обаче австралийското законодателство разрешава внасянето на билката в страната единствено с здравна цел. А в случай че жител пожелае да го направи, няма да успее да внесе повече от два кг.

И тъкмо поради седатиращия резултат на кава кава консумирането му под формата на напитка в разнообразни елементи на света е публикувано, постигайки резултата на алкохола. И въпреки че действително кава кава не съдържа алкохол, тя провокира признаците на злоупотребата с алкохол, в това число и усложнен диалект.

 Алкохол

Основните дейни съставни елементи на кава кава се съдържат в корена и се назовават лактони - кавалактони. Именно те повлияват характерни нервни рецептори – норадренали, допамин и гама-аминомаслена киселина, виновни за предаването на нервните импулси в тялото. Погълнати един път и достигнали до стомаха, лактоните се всмукват през стомашната лигавица и бързо доближават до мозъка.

В наши дни използването на кава не се практикува обичайно. Често се използва в здравната процедура за успокоително, релаксант и хипнотично средство, с деяние, което доста близко да резултата на алкохола.

Въпреки своите въздействия върху организма на човек, не се предлага дълготрайна приложимост. Честата консумация може да провокира редица здравословни проблеми като недохранване в следствие загуба на вкус, оттова и загуба на тегло. Често се следят и положения на незаинтересованост.

Също е безусловно неразрешена и рискова за здравето комбинацията на кава с алкохол или други психоактивни субстанции. Да се заобикаля приемът и от бременни и кърмещи дами, деца, при работа с машини или шофиране. Да не се употребява от хора с проблеми в региона на сърцето, белия дроб или такива с чернодробни болести.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР