Kaufland България ще има пет нови фотоволтаични инсталации до края

...
Kaufland България ще има пет нови фотоволтаични инсталации до края
Коментари Харесай

Kaufland инсталира нови пет фотоволтаични инсталации до края на 2023


Kaufland България ще има пет нови фотоволтаични съоръжения до края на 2023 година, с което общият брой на оборудванията, ситуирани по покривите на хипермаркетите ще доближи 9. Два милиона киловатчаса годишно е общата електрическа енергия, която ще бъде създавана от тях и ще се осъществя напълно за личните потребности на магазините. Екологичната иновация е част от цялостната тактика на компанията за повишение на енергийната успеваемост и понижаване на въглеродния отпечатък от активността й. В резултат от целенасочените старания Kaufland България е икономисала близо 4000 тона CO₂ излъчвания и близо 8 700 000 kWh електрическа енергия за 2022 година. През 2023 година компанията ще продължи да влага в технологии, нововъведения и планове за „ озеленяване “ на своите магазини и понижаване на въглеродния отпечатък.

Това заяви основният изпълнителен шеф на компанията Иван Чернев по време на бизнес форума „ Заедно за по-малко CO₂ излъчвания “, проведен от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК). Лидерът в модерната търговия поддържа събитието, което се осъществя под патронажа на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.
-->
Всяка година Kaufland понижава потреблението на електрическа енергия приблизително с 2%. Компанията реализира този резултат посредством имплементиране на разнообразни ограничения, измежду които е и прекосяването на напълно LED осветяване във всичките си хипермаркети. Друга мярка е подмяната на хладилното съоръжение с такова, което щади околната среда. Kaufland възнамерява да продължи и с разполагането на фотоволтаични съоръжения за лични потребности. Към момента веригата експлоатира четири такива - на хипермаркетите си в Дупница, в старозагорския квартал „ Бедечка “, в ж.к. „ Изгрев “ в Бургас и в ж.к. „ Бриз “ във Варна. До края на месеца Kaufland ще има две нови фотоволтаични съоръжения – на хипермаркетите си в София Младост Околовръстен път и в Петрич, а до края на 2023 година още три нови. Всяка от тях създава към 20% от нужната сила за работата на един магазин за година.

Форумът „ Заедно за по-малко CO₂ излъчвания “ се концентрира върху положителни „ зелени “ практики в България за съкращаване на въглеродните излъчвания, новаторски решения за устойчива бизнес и градска среда, предлагани от институции и компании, както и ролята и достиженията на научните центрове за реализиране на „ зелената “ промяна.  В събитието се включиха кметът на София Йорданка Фандъкова, посланикът на Германия Ирене Планк и заместник-министърът на околната среда и водите Ренета Колева. В рамките на форума бяха показани и опциите, които предлага Министерството на нововъведенията и растежа за стимулиране на българския бизнес в процеса на прекосяване към въглеродно-неутрална стопанска система.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР