Като страна членка на НАТО Турция не иска война между

...
Като страна членка на НАТО Турция не иска война между
Коментари Харесай

Ердоган с ключов коментар за Русия-Украйна. Кога ще се чуе с Путин?

Като страна членка на НАТО Турция не желае война сред Русия и Украйна, " за каквато приказват от самото начало ", съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган на среща с турски младежи в Трабзон, излъчена по държавната телевизия ТРТ.

Ердоган заяви, че ще посети Украйна за съвещанието на стратегическия съвет на високо ниво и че по-късно ще беседва с съветския президент Владимир Путин. Той сподели, че е срещу война сред Русия и Украйна, за каквато се приказва от самото начало и че това би било неприятен знак за района. Като страна от НАТО няма да приемем това, сподели Ердоган.

Миналия месец турският президент предизвести, че боен спор сред Русия и Украйна ще бъде равноценен на " съществено нарушаване " на мира и е недопустим за Турция, и предложи още веднъж своето ходатайство, оповестява Ройтерс.

Страната-членка на НАТО Турция има положителни връзки с Киев и Москва, само че е срещу съветската политика в Сирия и Либия и анексирането на Кримския полуостров през 2014 година, отбелязва организацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР