Като риск, който може да бъде управляван, определи връщането на

...
Като риск, който може да бъде управляван, определи връщането на
Коментари Харесай

Какви са рисковете при връщане на децата в училище

Като " риск, който може да бъде ръководен ", дефинира връщането на децата в учебно заведение пулмологът доктор Александър Симидчиев.

" Връщането на децата в учебно заведение е тип риск и той може да бъде ръководен, както могат да бъдат ръководени и други опасности ", сподели Симидчиев в изявление за БНР. По думите му в изискванията на пандемия от Covid-19 не е еднакъв рискът при едно дете на млади родители, до момента в който децата в по-горен курс на образование могат да имат по-възрастни родители с хронични болести, както и при деца с баби и дядовци у дома.

" Рисковете не са идентични за всички деца и не можем да имаме едно решение за всички. Трябва да индивидуализираме решението и да дадем отговорността за това решение в ръцете на най-близко стоящите до вземането на това решение- класни ръководители, учители и шефове на учебни заведения. То би трябвало да бъде въз основата на ясно дефинирани авансово правила от Министерството на образованието и Министерството на здравеопазването ", уточни Симидчиев.

" Коронавирусът се намества по подобен метод в нашия организъм, че е доста мъчно той да бъде блокиран, без да бъдат блокирани нашите кафези, т.е. страничните резултати от сходно лекуване биха били недопустимо високи. По тази причина, главните очаквания, които се залагат, са на биологично дейните средства, каквито са воксините, с цел да може организмът да си създаде антитела и клетъчен имунитет, който да ни защищава ", изясни пулмологът.

Той акцентира, че повторното заразяване става с мутирал вариант от вируса и минава по-леко.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР