Като прибързан ход определиха от ГЕРБ днешното гласуване на оставката

...
Като прибързан ход определиха от ГЕРБ днешното гласуване на оставката
Коментари Харесай

ГЕРБ: Прибързаха с оставката, защото Борисов е в чужбина, или за да ни тласнат към избори?

Като припрян ход дефинираха от ГЕРБ днешното гласоподаване на оставката на държавното управление.
„ Много от дълго време ние сме обявили, че на 6 и 7 март има конгрес на ЕНП и нашият водач наложително би трябвало да участва там, тъй като се взимат извънредно значими решения. Заедно с него е и Мария Габриел, която е заместник- ръководител на ЕНП. На фона на всички тези от дълго време оповестени задължения това преждевременно деяние на сътрудниците от ПП-ДБ за подаване на оставка и нейното гласоподаване в този момент и незабавно буди избрани съмнения. Не е ясно каква е задачата на тези прибързани дейности. Дали да се употребява това, че нашият водач е в чужбина, Мария Габриел също я няма, или това, което нашите сътрудници от ПП-ДБ демонстрираха с този ход, е, че те не желаят може би да се водят договаряния, по-скоро това, което те желаят, е да тласнат страната в избори. В противоположен случай не бих могла да си показва за какво беше належащо това бързане “, сподели Теменужка Петкова.
От ПП-ДБ към момента никой не ги е потърсил, с цел да стартират договарянията за новия кабинет след ротацията. Главен договарящ от страна на ГЕРБ е Мария Габриел.
Рая Назарян настоя, че политическата логичност допуска първо да се изложи оценката на министрите, а по-късно да се гласоподава оставката с министрите в залата. „ Беше скрита опцията да се даде доклад за свършеното през последните девет месеца “, сподели тя.
„ Вчера беше Националната конференция на ГЕРБ. Това беше вест, което беше предстояща, резултатите от същата, както и предложенията и механизмите за тяхното осъществяване, трябваше да бъдат обект на диалози и ще бъдат такива. Но това беше новината от през вчерашния ден. Подаването на оставката имаше една единствена политическа цел да затапи тази вест “, сподели ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, представен от 24 часа.
Акад. Николай Денков подаде оставка през вчерашния ден следобяд. Минути по-късно ПП-ДБ предложили на председателски съвет това да е първа точка от дневния ред през днешния ден.
„ Това демонстрира две неща. Първо, че има една неустановеност от това какво би било държанието на техния сътрудник в ръководството, която демонстрира едно нещо – че няма никакво доверие. Втората тематика беше да се бърза с гласуването на оставката предвид на това да се види какво ще е държанието на залата освен това наложително внасяне в дневния ред на този план на решение “, сподели Желязков.
Той попита какво следва от това бързане и самичък даде отговора незабавно е открита конституционната процедура за съвещания и връчване на мандати, което може да стартира още на следващия ден.
„ Втората тематика е редно ли е преди да са се произнесли по направеното предложение, да са показали ден, час и дата за консултациите във връзка с предлагането за стабилно ръководство, този въпрос да бъде предпоставен във времето с това бързане. Третата тематика е, че през вчерашния ден се искаше вероятно отдръпване на предлагането да се гледа през днешния ден, с цел да бъде гледано в петък “, описа Желязков и дефинира като „ наивно и незадълбочено “ оправданието, че ПП-ДБ не са знаели, че Борисов е в чужбина.
„ Липсата на претендента за министър председател на ротационен принцип Мария Габриел в днешното съвещание на Министерския съвет ще го нарека по този начин – естетически миг на пренебрежение, само че и детайл на неглижиране на джентълменското съглашение “, разяснява Желязков.
„ Ние сега се чудим за какво и в нежното доверие, което има, се вършат такива алегорични жестове, които подкопават това доверие и някак си предпоставят диалозите, които могат да стартират още от петък нататък, когато Мария Габриел е в страната, с още една нотка на мъка, която към този момент се е зародила сред нас “, уточни той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР