Като Подходящ и закъснял ход определи бившият министър на външните

...
Като Подходящ и закъснял ход определи бившият министър на външните
Коментари Харесай

Злостна антибългарска кампания предприе опозиционер в Македония

Като " Подходящ и просрочен ход " дефинира някогашният министър на външните работи на Република Северна Македония и народен представител от ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски решението да не бъде позволен да влезе в страната българският евродепутат Андрей Ковачев.

На 6 май, пет български жители, измежду които Андрей Ковачев и Милен Врабевски, бяха спрени на Граничен контролно-пропусквателен пункт Ново село, пътувайки към българските военни гробища край едноименното села, за отбелязване на Деня на храбростта и българската войска.
-->
Реакцията на властта (в Северна Македония) демонстрира две неща. Ако може в страната да не бъде позволено лице, което не извършва изискванията да бъде добре пристигнал посетител в страната, и това е можело да се случи преди 2-3 дни, се слага въпросът за какво не е можело същото да се случи преди 2, 3 или 4 години, когато се разпалиха пристрастеностите и се случиха избрани унижения към македонския народ. И второто е грешката с подписването на Договора за добросъседство и другарство с България. От август 2017 година, когато беше подписан този контракт, с всеки месец ние потвърждаваме, като две страни, че след подписването му, връзките ни единствено се утежняват и това е парадоксът, подписвате контракт за другарство и добросъседство, а се случват два пъти повече кавги и недоразбиране, сподели Милошоски по ТВ Канал 5.

Бившият министър на външните работи в държавното управление на Никола Груевски е безапелационен, че Договорът за другарство и добросъседство с България е несъразмерен и в него единствено Северна Македония прави отстъпки, до момента в който България " даже няма ангажимент да не слага несъгласие " на договарянията на страната с Европейски Съюз.

Обяснението на Милошоски за реакцията на ръководителя на ЕНП Манфред Вебер, който написа в " Туитър ", че изрично осъжда отхвърли за влизане в Северна Македония на евродепутата Андрей Ковачев на 6 май, и го назова " невиждан и недопустим ", е това, че ГЕРБ е член на ЕНП и " тъй като като мотив българските евродепутати употребяват предходната процедура ".

" Ако един български евродепутат е идвал на сходни събития през предходни години, а в този момент му е неразрешено, се употребява неприятната предходна процедура на тази власт като мотив срещу страната ", сподели Милошоски, който е и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, асоцииран член на ЕНП.

Що се отнася до измененията в конституцията на Северна Македония, с които в главния закон би трябвало да бъдат вписани българите в страната, Милошоски разяснява, че значимото е " дали това искане на България е последно, или ще има още 9 или 10 претенции " в процеса на присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз.

Това би трябвало да го почистим между тях, тъй като в случай че създадем тази стъпка и последват още 10 такива претенции в идващите 10 години, тази стъпка губи смисъл. Но в случай че тя бъде направена с убеждението, вкъщи, двустранно, районно и в границите на Европейски Съюз, че процесът (на присъединяване)  ще продължи въз основа на рационалните критерии от Копенхаген, тогава да вървим на избори и да мислим за решения за метода, по който този развой ще бъде ръководен, уточни Милошоски.

От ВМРО-ДПМНЕ са безапелационни, че депутатите от опозиционната партия няма да гласоподават конституционни промени " в този състав на Народното събрание и при такива условия под български диктат ", а без гласове на техни депутати не може да бъдат реализирани нужните две трети от гласовете в Народното събрание на Северна Македония, с цел да бъдат гласувани промени в конституцията.

Смятам, че е законно да се даде късмет на жителите да дадат демократична легитимност, тъй като този парламентарен състав няма легитимност за това и е неточност да се прави работна група в министерството на правораздаването за нещо, за което няма първична подготвеност за прекосяване в събранието, сподели Милошоски.

Отварянето на конституцията на Северна Македония също става с болшинство от две трети в Народното събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР