Като партньори в инициативата Спешен фонд за борба с домашното

...
Като партньори в инициативата Спешен фонд за борба с домашното
Коментари Харесай

Спешният фонд за борба с домашното насилие набра 73 192 лв.

Като сътрудници в самодейността Спешен фонд за битка с домашното принуждение в изискванията на COVID-19, ние, Момичетата, сме горди, че фондът съумя да набере 73 192 лева благодарение на корпоративни и самостоятелни дарения. Финансовата помощ отива към Кризисните и консултативни центрове в цялата страна, които работят на първа линия с жертвите на домашно принуждение и техните деца, като им дават психическа, юридическа и обществена помощ. Част от средствата към този момент са разпределени, а напълно скоро цялата сума ще стигне до институциите, които най-вече се нуждаят от тях.

Другата цел на акцията – информиране на обществото за измеренията на казуса и създаване на непоносимост към насилието във всичките му форми, също докара до доста по-голямо знание за сериозността на казуса: " Данните за фрапантното нарастване на случаите на домашно насилие след въвеждането на изключителните ограничения в средата на март, както в България, по този начин и на всички места по света, ни накараха да се свържем с организациите, които ръководят Кризисни и консултативни центрове ", разяснява Надежда Дерменджиева, изпълнителен шеф на .

" Направеното измежду тях в детайли изследване сподели, че те са в доста сложна обстановка, усложнена в допълнение от ковид пандемията и имат потребност от средства за отделяне на пространства за карантина, спомагателни ограничения за предотвратяване и сигурност, незабавни проби, спомагателни часове работа на психолози и адвокати, техническо застраховане на онлайн консултациите и доста други. Затова инициирахме незабавното основаване на този Фонд, който да подкрепи жертвите на домашно принуждение и да обезпечи поддръжката им посредством професионалните организации, които работят с жертви на домашно принуждение. Не на последно място, акцията оказа помощ и за информираността на обществото и за създаване на непоносимост към всичките форми на принуждение ", добави Дерменджиева.

 
Мария Касимова-Моасе: Насилието е като гибелта – няма лек, само че би трябвало да свикнеш да живееш със загубата
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР