Като необяснимо определи уволнението на директора на „Пирогов” бившият министър

...
Като необяснимо определи уволнението на директора на „Пирогов” бившият министър
Коментари Харесай

Семерджиев: Сербезова прави сделки в дните преди да сдаде министерството

Като необяснимо дефинира уволнението на шефа на „ Пирогов” някогашният министър на опазването на здравето Илко Семерджиев.

Пред NOVA NEWS той уточни, че в системата се чува, че и други шефове на лечебни заведения са готови за уволняване.

„ Това значи, че министърът на опазването на здравето в дните преди да сдаде поста прави покупко-продажби. Това ялвение се назовава политическа корупция,” безапелационен бе той.

Според него дейностите на министър Сербезова за назначението на пълномощник в „ Пирогов”, по думите му, „ под диктата на министъра без министърът да поставя своя автограф на никое място, е много противоречива. " Семерджиев уточни, че съгласно него тези дейности ще бъдат разследвани, тъй като са „ необикновени практики.”

Бившият здравен министър изрази увереност, че идващ кабинет ще направи проверка на кабинета „ Петков.”

Илко Семерджиев разяснява и горещата тематика за РСМ и днешното решение в Народно събрание да даде мандат на държавното управление за утвърждение на френското предложение. По думите му гласуването през днешния ден е посочило по какъв начин се самоорганизират партиите по линия на полезностите.

„ Действително се роди нова евроатлантическа група, която гласоподава синхронно и това е позитивно събитие,” уточни Семерджиев. По думите му ние, които сме на кръстопът сред Европа и Азия, би трябвало да разберем, че сме в Европейски Съюз и НАТО, и е редно да се държим като такива.

Според него гласуването демонстрира и друго: „ дали ще отрежем опашката на котката едновременно, както искахме да го създадем с ветото, или ще го вършим на порции в продължение на 10 години. И след днешното решение явно ще го вършим на порции.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР