Като коалиция от пет държави подкрепяме предложението на комисаря по

...
Като коалиция от пет държави подкрепяме предложението на комисаря по
Коментари Харесай

Варшава: ЕС трябва да субсидира транспорта на зърно, за да стане рентабилен

„ Като коалиция от пет страни поддържаме предлагането на комисаря по земеделие Януш Войчеховски Европейски Съюз да субсидира превоза на зърно, с цел да стане той доходоносен “, съобщи министърът на земеделието на Полша Роберт Телус, представен от „ TVP World ”.


Според Телус транспортът на зърно по суша е по-скъп от морския превоз. Както изясни той, Европейски Съюз " би трябвало да субсидира преноса, тъй че зърното да отива в африканските и арабските страни - в тези страни, в които отиваше преди войната ".

Министърът напомни, че на 21 септември е разговарял с украинския си сътрудник Николай Солский и е уговорил среща за идната седмица.

" Казах на министър Солский, че дружно би трябвало да изградим механизми, които да създадат по този начин, че зърното... и другите артикули да отиват там, където би трябвало, т.е. там, където отиваха преди войната в Украйна ", сподели Телус.

Отношенията сред Полша и Украйна, които станаха извънредно близки заради съветската инвазия, в последно време се изостриха поради нарасналата упоритост на полското държавно управление в отбрана на локалния аграрни бранш./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР