Като картина на Ван Гог бе обрисуван летният туристически сезон

...
Като картина на Ван Гог бе обрисуван летният туристически сезон
Коментари Харесай

Експерт ни изненада! Каза най-щастливото море на света

Като картина на Ван Гог бе обрисуван летният туристически сезон у нас.

Летният  сезон минава като по учебник, шефът на Института за разбори и оценка в туризмая Румен Драганов пред Радио София.
-->
До 15 юни леглата бяха празни, след това стартира запълняемост, а във " високия сезон " натоварването по българското Черноморие беше очевидно.

Очаквахме 5,1 млн. пътувания на български жители по Черноморието и 3,1 - на чужденци - за цялото лято. В края на юли се регистрира към 1% растеж по отношение на 2019 година В някои посоки по отношение на 2022 година растежът е над 50%, добави Драганов.

По думите му, първите 3 месеца на 2023 година са били доста мощни за туризма.

И тази година не се мина без типично за някои българи мрънкане по отношение на родните ни курорти. Но по този начин нещата не се оправят. Още повече, че не всеки път забележките и недоволството имат учредения.

Драганов напомни, че по европейски планове бяха построени десетки пречиствателни станции по черноморското крайбрежие, има обезпечена защита и здравни управляващи. " Има стотици хиляди щастливи летовници. "

Според експерта до 15 септември може да се чака натоварване по пътищата, само че туристи остават по летните курорти единствено доникъде на октомври - даже и времето да е топло по-късно, тъй като бизнесът се връща в работния си цикъл.

Най-много, само че къси са визитите от Румъния. Най-дълъг престой имат англичаните и германците - по към 11 дни приблизително.

След лятото, да не забравяме хората, които се притеглят от културния, планинския и СПА и уелнес туризма, подсети още Драганов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР