Като човек, който току-що се е върнал от почивка на

...
Като човек, който току-що се е върнал от почивка на
Коментари Харесай

Защо на плажа не остана ненабито дете - 5 „основателни причини“

Като човек, който преди малко се е върнал от отмора на българското Черноморие, почтено желая да ви кажа: не остана ненабито дете на плажа! Човек не може кафето да си изпие, без към него някой да получава обиди, викове или тупаници.

Е, настъпи ли моментът за узо, нещата стават по-спокойни - цялото семейство гледа с празен взор към хоризонта, изцяло некомпетентно да води диалог или да се любува на ситуацията.

Никакви червени луни, затъмнения и делфини обаче не трогват изнервения родител, живеещ на ръба на умопомрачителна нервна рецесия. Но около наблюденията си откроих някои от най-често срещаните „ аргументи за ступване “:

1. Детето пипа пясъка  – това просто на нищо не наподобява! Завел си го на море, а то пипа пясъка. В фантазиите си очаквал в случай че не да играе шах и да учи единствено испански, то най-малко едно судоку да реши за негативно време. А дребният бандит си играе в пясъка и тук-таме ви подмята песъчинки на хавлията. Ужас! Един зад врата и да си знае мястото.

2. Не желае да излиза от водата  – супер ненадейно в действителност. Кое дете желае? Тук се включва и нежеланието за мазане със слънцезащитен крем. Едно време по бай Тошово не беше по този начин, децата излизаха от водата на десетата минута и възпитано се обръщаха към родителите си: „ Мамо, тате, бих желал да легна на сянка, да се мажа с 50-и фактор и да не припарвам до морето. Междувременно ще се веселя да ми бъдат предоставени разказите на Фокнър, до момента в който вие си почивате и не разстройвам покоя ви. “

Снимка: Guliver / iStock​

3. Реве за чипс и кола  – необикновена обстановка, поради, че допреди пет минути родителите са нагъвали същото. Навсякъде има сладолед, въобще морето е рискова кулинарна зона, пък и извънредно съмнителна откъм качество. В момента, в който отрочето ви надуе гайдата, незабавно един тупаник, да си вземе поука. Току-виж на идващия ден с предимство си прави независимо гръцка салата, хвърляйки снизходителни погледи към вашата паница и промърморвайки:  „ Пфу, трансмазнини! И след това що имала целулит “. Това също е комфортен случай да му покажете кой е шефът у дома.

4. Прави се на ударено  – въобще не му пука за препоръките ви, тъй като ги е чувало към един милион пъти и е развило защитни реакции. Затова ви се плези, бяга далеко, пие скритом кола, яде желирани бонбони и ви отмъщава за багра, излагайки ви съзнателно пред други хора. Набийте го и се вкарайте с двата крайници в порочния кръг, в който мълчешком са всички останали.

5. Просто така  – за всеки случай, дето се споделя – все има защо! Нека ви е умерено, че не му се е разминало. Освен това, по какъв начин ще изглеждате в очите на другите родители, в случай че запазите успокоение на духа? Нали не желаете да бъдете отлъчени и ненавиждани? Ще ви завиждат толкоз доста, че ще ви урочасат, а на морето няма къде да търсите червен конец. Не си усложнявайте живота, нали и вас са ви били, пък станахте хора. Е, нервни, травмирани и истерични, само че кой е идеален.

Известен факт е, че човек, който няма деца, не може да се изрича за възпитателните способи на останалите. Дори да чуете по какъв начин някой назовава детето си „ глупак “, „ простак “ или непосредствено декларира, че ще му счупи главата, това е ОК - просто вие още нямате деца и не сте наясно. Като проимате, може да ги обиждате и млатите на воля. Интересно е, че хората, които не разрешават неродители да ги поучават, тъй като не са такива, са същите, които настървено разясняват политика, въпреки да не са били президенти. Но безшумно, че боят дебне отвред и никой не е застрахован.

Стефани Калчева

Стефани е лингвист и човек, който обича да си играе с думите, да открива нови техни смисли и книжни вселени. Обожава съветска литература, грамофони и джаз.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР