Като че ли в последните години почти всяка наша любима

...
Като че ли в последните години почти всяка наша любима
Коментари Харесай

Шоколадът може да разруши щитовидната жлеза и да увреди мозъка

Като че ли в последните години съвсем всяка наша обичана храна се оказа рискова за нашето здраве. При това освен в случай че прекаляваме с нея, а по принцип. За страдание, това изказване не е надалеч от истината. Виновник за превръщането на кулинарните изкушения в рискови за здравето са ГМО продуктите, които се влагат при производството на храните.

Подобна е обстановката и при шоколадите. Макар и на хартия те да са потребни в доста връзки за нашето здраве, на процедура поради рисковия соев лецитин (Е322) шоколадите имат извънредно рисково въздействие върху основния ни мозък и щитовидната железа.

Соевият лецитин е на процедура остатъчен артикул при производството на соево масло и брашно. В международен мащаб 85 % от създаваната соя е ГМО артикул. Соята е бедна на протеин, а заради нездравословните съставки в неестествения артикул се потиска усвояването на белтъчините. Така честата консумация на ГМО соята води до недостиг на белтъчини в организма.

Това от своя страна води до некадърност на тялото ни да усвоява и аминокиселини – извънредно нужни за действието на основния мозък. Изследвания на учени от Хавайския университет са открили, че съдържащите се в соевия лецитин изофлавони безусловно разрушават щитовидната железа.

 Шоколад

Това съгласно специалистите е и повода за все по-честите измежду подрастващите автоимунни болести, като колагеноза и нефрит. Проучванията по безапелационен метод са потвърдили, че децата, които са хранени като дребни със соево мляко, най-често развиват диабет, даже и да няма сходни случаи в фамилиите им.

Британският департамент по опазване на здравето предизвестява, че изофлавоните в соята са рискови за децата и бременните дами. Американски и британски учени дефинитивно откриха, че изофлавоните оказват антиестрогенно деяние и въздействат на менопаузата и пречат на организма да усвоява значими минерали като магнезий, кадмий, желязо и цинк.

Още по-страшна е констатацията на Хавайския университет, че соевият лецитин безусловно изсушава основния мозък и води до малоумие. Това се дължи на съдържащите се в него фитоeстрогени, които понижават интензивността на мозъчната кора. Много страни към този момент не разрешиха потреблението на соев лецитин за деца и бременни.

Точно и по тези аргументи доста специалисти поучават да четем деликатно опаковките на шоколадите, които купуваме, и да заобикаляме такива артикули, които съдържат соев лецитин или Е322.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР