Като част от балансираната диета, кокошите яйца са хранителни, дали

...
Като част от балансираната диета, кокошите яйца са хранителни, дали
Коментари Харесай

Какви витамини получаваме от яйцата?

Като част от уравновесената диета, кокошите яйца са хранителни, дали са пържени, бъркани, на очи или сварени. Благодарение на тяхното високо протеиново наличие, яйцата са категоризирани от USDA като локален артикул, доставящ същите хранителни вещестава като месото. Едно огромно яйце обезпечава обилни количества от няколко витамина, както и други съществени витамини, само че в по-малки количества.

Рибофлавин

 Яйца на очи

В щатския университет на Колорадо разказват витамин В2, прочут също като рибофлавин, като значително важен за приемане на сила от храна и поддържане на здрава кожа и външен тип. Американското министерство дефинира, че в едно огромно яйце се съдържа към 0.24 мг рибофлавин, или близо 20 на 100 от нужната дневна доза, съгласно стойностите от Института по медицина.

Витамин В12

 Витамини в яйцата

Кобаламин, именуван витамин В12, се среща също в яйцата. Университетът на Мериленд Медицински Център разказва B12 като значително важен за РНК и ДНК развиването. Витаминът оказва помощ при метаболизиране на мазнини и протеини, и поддържа кожата, очите, сърцето и черния дроб здрави. Американското министерство показва, че едно огромно яйце предлага 0.65 мкг витамин В12 или към 27% от общия дневен размер на нужните средства.

 Яйца

Пантотенова киселина

Едно огромно яйце съдържа към 0.7 мг от различен значим витамин наименуван пантотенова киселина, която е почти 15 % от дневното количество, належащо за възрастен. Пантотеновата киселина е от значително значение за метаболизма на храната, силата в тялото и за производството на някои хормони и холестерол, съгласно Щатският университет на Колорадо.

Фолиева киселина

В Здравният център МакКинли разказват фолиевата киселина, като е значима за формиране на червени кръвни кафези и генетичен материал от РНК и ДНК. Фолиевата киселина е постоянно включена в диетата като добавка от бременни дами, помагайки за попречване на спина бифида и други вродени малформации на новороденото. Едно огромно яйце съдържа 23.5 мкг фолиева киселина или към 6 % от това, което се изисква приблизително дневно от този витамин.

Други витамини

Като част от уравновесена диета яйцата дават и няколко други значими витамини в по-малки количества. Това включва още витамин А, витамин D, витамин В6 и в по-малки количества витамин Е.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР